Oscars Night la Festivalul NexT

0
265

Helium

Cele cinci filme nominalizate la Oscarul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câștigătorul categoriei, Helium, în regia lui Anders Walter, vor rula în premieră la Festivalul Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie), în programul Oscars Night.

Pe 4 aprilie, la CinemaPRO din București, la ora 21.00, se va întinde covorul roșu (anul trecut, Oscars Night a fost sold out la Cinema Patria) Cele cinci filme sunt prezentate de canalul ShortsTV.

Helium este povestea emoționantă a unui băiețel care suferă de o boală incurabilă și care își construiește, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-și părăsi soțul abuziv în Avant que de tout perdre, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocități, în drama Aquel no era yo. Un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deținut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mamă se dă de ceasul morții să-și pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?.

Prețul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziționat în avans, și 25 lei, în ziua proiecției. Abonamentele pentru cea de-a opta ediție sunt puse în vânzare pe EventBook (eventbook.ro), din 4 martie. 

Filmele din program:

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediție va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

Spotul video Oscars Night:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here