Răzvan Rădulescu aduce „Filmul pe scenă” la Teatrul Odeon

0
665
Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, la filmările pentru "Felicia, înainte de toate"
Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, la filmările pentru "Felicia, înainte de toate"

Teatrul Odeon din Capitală lansează mâine, de la 20.30, la Sala Studio, proiectul „Filmul pe scenă” – coordonat de Andreea Vălean. O bucăţică din angrenajul care aduce filmul pe peliculă, apoi pe ecran, va fi dezasamblat în faţa spectatorilor.

Primul dintre invitaţii care va experimenta această punere în scenă este Răzvan Rădulescu, care va demonstra cum lucrează regizorul cu un operator (Adrian Bulboacă), un monteur (Dana Bunescu – Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu) şi şase tineri actori, selecţionaţi în urma unui casting: Alina Berzunţeanu, Diana Croitoru, Irina Drăgănescu, Oana Rusu, Virgil Aioanei, Andrei Fântână, Andrei Huţuleac, Andrei Necula.

Seara va începe cu lectura unui fragment din scenariul la care lucrează Răzvan Rădulescu (scenarist la Marfa şi banii, Hârtia va fi albastră, Moartea domnului Lăzărescu, Felicia, înainte de toate) şi va continua cu o filmare, un scurt montaj şi prezentarea pe ecran a rezultatului final. Apoi, discuţii cu publicul.

Întregul proiect „Filmul pe scenă” este structurat pe trei module: cel dintâi este dedicat regizorilor şi scenariştilor consacraţi, primul invitat fiind Răzvan Rădulescu. Al doilea se va axa pe cineaştii debutanţi, care vor lucra pe scenarii de scurtmetraj, iar în al treilea, coordonatoarea programului, Andreea Vălean, va analiza şi deconstrui procesul de casting, atât pentru film/ televiziune, cât şi pentru teatru/ dans.

Andreea Vălean este regizor de teatru, dramaturg şi scenarist, autoarea piesei Eu când vreau să fluier, fluier, care a inspirat filmul cu acelaşi nume. Tot ea a semnat scenariul scurtmetrajului Trafic, regizat de Cătălin Mitulescu şi premiat cu Palme d’Or.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here