Anul trecut, justiţia americană şi producătorii din industria filmului au prins curaj împotriva piraţilor de pe Internet. Circa 100.000 de oameni au fost daţi în judecată după ce au descărcat ilegal filme sau muzică pe teritoriul Statelor Unite. Potrivit TorrentFreak, citat de „The Hollywood Reporter”, cifra este suprinzător de mare, având în vedere că, între 2003 şi 2008, totalul celor chemaţi la proces a fost de 30.000.
Unii dintre aceştia au ajuns la o înţelegere cu producătorii, plătind 1500 de dolari pe loc, la primirea citaţiei, sau 2500 într-un termen dat. Totuşi, 71% dintre ei au preferat să continue bătălia în justiţie, mizând probabil pe faptul că, fiind atât de mulţi „învinuiţi”, se va renunţa la procese din cauza birocraţiei şi a costurilor imense.
Cele mai aglomerate tribunale cu citaţii pentru încălcarea drepturilor de autor pe Internet sunt cele din California, West Virginia şi Columbia, fiecare cu peste 20.000 de IP-uri „vinovate” pe rol. Aglomerarea pe aceste zone e dictată de sediul firmelor de avocatură care şi-au asumat să ducă aceste procese la sfârşit: Adult Copyright Company (West Virginia), cu 36.709 de nume, The Copyright Enforcement Group (California), cu 21.593 de piraţi, şi US Copyright Group (Washington DC), cu 20,281.
Citeşte şi:
În 2011, începe cruciada împotriva pirateriei. Cum procedează SUA şi Franţa