Primul CINE Art House, deschis la Ploieşti

0
420

Primul CINE Art House din România a fost deschis marţi, la Ploieşti, acest spaţiu fiind dedicat premierelor româneşti şi europene, potrivit Agerpres.

Proiectul a fost realizat de către Cine Art House, în parteneriat cu RADEF RomâniaFilm, iar aici vor putea fi vizionate, în fiecare zi, două filme de gală, iar în weekend va exista un program special pentru cei mici.

Aceştia din urmă vor putea viziona, sâmbăta şi duminica, de la ora 10.00, filme de animaţie apreciate de critica internaţională.

„CINE Art House îşi propune să creeze la Ploieşti primul spaţiu cultural cinematografic, locul unde oamenii pot să vadă filme bune, mult discutate de critici datorită subiectelor şi rolurilor oferite. Ne propunem ca acesta să devină într-un timp cât mai scurt locul ideal pentru toţi cei care vor să fie la curent cu cele mai noi trenduri în ceea ce priveşte cultura cinematografică europeană şi non-hollywoodiană”, a declarat reprezentantul CINE Art House, Marian Gîlea, citat de Agerpres.

Tot marţi a avut loc, la Ploieşti, lansarea în avanpremieră a filmului 5 Days of War/ 5 zile de război, în regia lui Renny Harlin. Este primul film pe care RADEF RomâniaFilm – care intenţionează să-şi dezvolte partea de distribuţie – l-a adus după o pauză de patru ani.

5 Days of War aduce în prim plan conflictul ruso-georgian. Un reporter şi un cameraman american sunt prinşi în mijlocul schimbului de focuri dintre ruşi şi georgieni şi filmează un raid aerian ce loveşte civili nevinovaţi participanţi la o nuntă. Din acest moment, misiunea lor este aceea de a scoate reportajul din Georgia pentru a înştiinţa opinia publică internaţională asupra violenţelor la care au fost martori. În rolul principal, Andy Garcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here