Actorul Philip Seymour Hoffman a murit

2
723

Philip Seymour Hoffman

UPDATE. Actorul Philip Seymour Hoffman a fost găsit mort în apartamentul său din Manhattan, anunţă „Wall Street Journal”, fără a oferi alte detalii. Unul dintre cei mai apreciaţi actori americani, Hoffman avea 46 de ani.

Potrivit site-ului TMZ, prima ipoteză ar fi supradoza de droguri. „The New York Times” confirmă ştirea, citând un oficial al poliţiei newyorkeze care a cerut să-şi păstreze anonimatul, pentru că nu era sigur că familia fusese informată. Hoffman a fost găsit în apartamentul său duminică, în jurul orei 11.30, de un prieten care îl vizitase îngrijorat că nu mai reuşea să dea de el de câteva zile. Se pare că avea o seringă lângă el şi un plic cu droguri.

„Luam tot ce puteam [droguri şi alcool], da, orice reuşeam să găsesc… Îmi plăceau toate”, mărturisea Hoffman în 2006, în emisiunea 60 Minutes de pe CBS. „Am stat la dezintoxicare, mi-am revenit la 22 de ani. Intri în panică… eu am intrat în panică în legătură cu viaţa mea. Asta m-a adus în punctul ăla”. Presa americană relata că actorul s-a reapucat de droguri în 2012 şi că anul trecut, în mai, se internase din nou pentru dezintoxicare.

Philip Seymour Hoffman a debutat în 1991, într-un episod din serialul Law & Order, şi a jucat în peste 60 de filme şi seriale. A făcut roluri de referinţă, memorabile, în filme precum Capote (2005 – performanţă recompensată cu Oscar şi Globul de Aur), Charlie Wilson’s War (2007 – nominalizat la Oscar şi Globul de Aur), Synecdoche, New York (2008), Doubt (2008 – pentru care a fost nominalizat la Oscar şi a câştigat Globul de Aur), sau The Master (2012) al lui Paul Thomas Anderson, pentru care a primit o nouă nominalizare la Oscar. Era, de altfel, unul dintre actorii favoriţi ai lui Anderson, care l-a distribuit în cinci dintre filmele sale: Hard Eight, Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love şi The Master.

A colaborat cu regizori ca Todd Solondz (Hapiness), Joel şi Ethan Coen (The Big Lebowski), Spike Lee (25th Hour), Cameron Crowe (Almost Famous), David Mamet, Robert Benton sau Anthony Minghella (The Talented Mr. Ripley, Cold Mountain – filmat în România), regizând şi jucând în paralel în spectacole de teatru pe Broadway.

Actorul avea trei copii, un băiat şi două fetiţe, cu designerul de costume Mimi O’Donnell, partenera sa din 1999 încoace.

Citeşte şi:

Un interviu cu Philip Seymour Hoffman în ediţia americană a Esquire.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here