Dan Nuțu, premiul de excelență la BIFF. „Legături de sânge”, la final

0
321

Dan Nutu_foto Saulius Lukosevicius_Aristoteles Workshop

În această seară, la 19.00, la Cinema Studio, ia sfârșit cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), cu gala de premiere, urmată de proiecția unică a filmului Legături de sângeBlood Ties, în regia lui Guillaume Canet. 

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, Dan Nuțu, renumit pentru roluri în filme ca Duminică la ora 6, în regia lui Lucian Pintilie, sau Dincolo de nisipuri al lui Radu Gabrea, va primi Premiul de Excelență al ediției aniversare a festivalului. În ultimii ani, Dan Nuțu a produs filme documentare și este organizatorul Aristoteles Workshop.

Legături de sânge / Blood Ties a avut premiera oficială la Cannes 2013 și este distribuit în România de Independența Film. Co-producătorul acestei producții franțuzești filmate la New York este James Gray, mare amator de cinema clasic yankeu (vezi Little Odessa, The Yards sau We Own the Night), care l-a ajutat pe Canet să-și vadă visul american cu ochii. 

Povestea celor doi frați, unul gangster, celălalt polițist, a fost filmată inițial în Franța, acum șase ani, cu Francois Cluzet și Guillaume Canet în rolurile principale. Acum, celor doi protagoniști, care sunt jucați de Clive Owen și Billy Crudup, li se alătură o distribuție eclectică: Marion Cotillard, Mila Kunis, Zoe Saldanha, Matthias Schoenaerts, Griffin Dunne, Lili Taylor și James Caan.

Tot astăzi, 2 aprilie, la NCRR rulează, de la ora 19.00, în secțiunea Panorama, Frances Ha, cu Greta Gerwig în rolul principal, una dintre micile bijuterii indie lansate anul trecut. De la ora 21.00, va fi reluat The Selfish Giant / Uriașul cel egoist (regia Clio Barnard), care este mai puțin o adaptare după Oscar Wilde și mai mult o fabulă socială lirică și brutală. Premiul Label Europa Cinemas – Quinzaine des realisateurs, Cannes 2013

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 17.00, în cadrul secțiunii Panorama, va fi proiectat Michael Kohlhaas (Franța, 2013), un epic franțuzesc de epocă regizat de Arnaud des Pallières, inspirat de fapte reale și lansat anul trecut în competiția oficială de la Cannes, cu Mads Mikkelsen pe afiș.

De la ora 19.00, în cadrul aceleiași secțiuni, va fi reluat Jeune et jolie (Franța, 2013), filmul lui  François Ozon care provoacă din nou, deopotrivă sexual și intelectual, cu povestea unei june de familie bună care decide, de nicăieri, să se prostitueze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here