Radu Muntean documentează poveştile de dragoste din închisori

0
424

Radu Muntean (Hârtia va fi albastră, Marţi, după Crăciun) filmează un documentar despre deţinuţii care şi-au găsit partenerii de viaţă în închisoare, în timp ce îşi executau pedepsele, anunţă HBO.

Filmările pentru documentarul original HBO, regizat de Muntean împreună cu scenaristul Alex Baciu, se desfăşoară în principal în închisorile din Rahova, Tulcea, Giurgiu, Craiova, Poarta Albă şi Târgşor şi vor dura până în luna iulie. „Nu vom insista asupra faptelor ce au stat la baza arestării personajelor din film. Intenţia noastră nu e să judecăm, ci să vorbim cu oameni care nu mai au nimic de pierdut şi pentru care dragostea reprezintă poate singura speranţă într-un viitor mai bun”, spune Radu Muntean.

Documentarul este filmat în HD şi are un consultant de specialitate – Dana Cenuşă de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cea care a contribuit şi la realizarea filmului Eu când vreau să fluier, fluier, în care joacă 17 deţinuţi. Director de imagine este Tudor Lucaciu, producător executiv din partea Multimedia Est este Dragoş Vâlcu, iar producători HBO Central Europe sunt Carmen Harabagiu, Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.

Documentarul va avea premiera pe HBO în decembrie 2011.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here