David Lynch a lansat un single electro-dance

0
103

Regizorul lui Mulholland Drive, Blue Velvet şi Twin Peaks a lansat la începutul săptămânii două single-uri pentru iTunes: o melodie electro-dance – „Good Day Today” şi una cu influenţe trip-hop, „I Know”. Solo-ul electronic al cineastului în vârstă de 64 de ani e „bruiat” de sunete de împuşcături, iar vocea lui este distorsionată. David Lynch este şi compozitorul şi vocalul ambelor piese, înregistrate de casa de discuri a DJ-ului britanic Rob Da Bank, Sunday Best.

„În toate filmele mele, am fost foarte preocupat de tot ceea ce se aude. Crearea acestui album a fost o extensie naturală a iubirii mele pentru sunet şi muzică…”, a transmis Lynch presei, la lansarea pieselor. Din 2008, cineastul are propria casă de înregistrări, David Lynch Music Company, şi a semnat un contract cu o cântăreaţă afgană, Ariana Delawari.

„Muzica e ceva cu totul aparte”, spunea Lynch pentru „The Guardian”. „O fotografie poate fi foarte puternică, un film poate fi foarte puternic. Lumea pe care o poţi construi într-un film este incredibilă. Muzica însă e ceva ce pătrunde în interiorul tău şi te transformă, îţi tulbură sufletul. E un cu totul alt mediu magic”.

Nu e surprinzător că Lynch a trecut treptat spre muzică – numai amintirea coloanei sonore din Twin Peaks îţi dă o idee despre atenţia lui pentru muzică şi importanţa ei în cinema. În 1982, împreună cu Alan R. Splet, a semnat coloana sonoră a primului său film, Eraserhead, apoi a colaborat cu Angelo Badalamenti, compozitorul său favorit, la bizara „Industrial Symphony No. 1: The Dream Of The Broken-Hearted (1990), şi a împărţit cu el un Grammy pentru muzica din Twin Peaks. Recent, a contribuit la proiectul „Dark Night Of The Soul”, iniţiat de producătorul Danger Mouse şi formaţia Sparklehorse.

Daţi click pentru a asculta „Good Day Today” şi un fragment din „I Know”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here