Două filme româneşti, la EEFA Training Network

0
415
Scenă din "Între prieteni"
Scenă din "Între prieteni"

Childhood Voices şi Once Upon A National Day sunt cele două proiecte româneşti de ficţiune care vor primi susţinere din partea East European Film Alliance, consorţiu internaţional format din 11 organizaţii de film din Estul Europei. În programul EEFA Training Network 2011 – care presupune seminarii, workshop-uri şi asistenţă din partea unor experţi europeni, pe proiectele respective – au intrat în total 8 titluri de lungmetraj de ficţiune.

Childhood Voices ar fi debutul în lungmetraj al Ozanei Nicolau (Eu şi sora mea, Între prieteni), o poveste despre doi băieţi care se împrietenesc şi se maturizează trecând printr-o experienţă care îi uneşte.

Once Upon a National Day va fi regizat de Andra Chiriac, dupa un scenariu scris tot de ea, iar producător va fi Ada-Maria Ichim de la Hatch Films (care a câştigat la secţiunea documentar cu Hijacked, povestea bunicului ei, Vasile Ciobanu, pilotul primului avion de pasageri deturnat vreodată – Vasile Ciobanu, pilotul primului avion de cursă deturnat din lume – subiect de film).

Once Upon a National Day va fi o comedie despre încercarea unui tată de a-şi convinge fiul să organizeze o nuntă măcar pe jumătate românească când acesta decide să se însoare cu prietena sa spaniolă, şi despre strădania lui de a organiza o festivitate de 1 decembrie, pentru comunitatea de români din Castellon.

1. The Romanticists – Armenia – Bursă EEFA
2. Circle – Turcia – Bursă EEFA
3. Seaburners – Turcia
4. Childhood Voices – România
5. Once Upon a National Day – România
6. Lemon Juice & Indigo – Ungaria
7. Laura and the Movies – Lituania
8. Zarafa’s Journey – Italia, ca parte al primului parteneriat cu o altă iniţiativă de training: When East Meets West

Seminariile pentru ficţiune se vor desfăşura la Sofia, în timpul festivalului de coproducţii europene, apoi la Kiev şi Tallinn, precum şi pe platforma online. Primul seminar, cel dedicat scenariului, va beneficia de prezenţa experţilor Catherine Buresi – Head of Studies, Christian Routh – Content Expert, şi alţii.

Consorţiul este coordonat de către Romanian Film Sector Association.

EEFA Training Network 2011 se desfăşoară cu sprijinul MEDIA Mundus a Uniunii Europene (program de susţinere şi dezvoltare a industriei cinematografice şi de film a Uniunii Europene în parteneriat cu ţări non-europene), FilmNewEurope website şi MAQS Law Firm.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here