„Păcătoasa Teodora” vine la cinema

0
536

pacatoasa teodora

Documentarul Păcătoasa Teodora, regizat de Anca Hirțe, poate fi vizionat din această săptămână în cinematografele din țară și în spații neconvenționale (galerii de artă, muzee, cluburi care sprijină evenimente culturale și librării).

Filmat în anul 2010 la Mănăstirea Văratec, filmul a avut premiera în anul 2011 la Festivalul de Film ASTRA de la Sibiu. Documentarul a fost invitat în selecția oficială a unora dintre cele mai importante festivaluri de film – Cottbus (Germania), Aubagne (Franța), Transilvania Film Festival (Cluj). A fost distins, printre altele, cu Premiul pentru cea mai bună Imagine la Festivalul de Film Documentar Astra și a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film Documentar, la Premiile Gopo.

Filmul este un martor discret la ritualul de călugărire al unei tinere de 28 de ani, Teodora. Atmosfera monastică se revelează privitorului într-un spectacol de o frumusețe specială, văzută prin ochii tinerei care alege să se rupă de lume, decizie care trebuie înțeleasă ca o poveste de dragoste pentru Domnul Iisus Hristos.

,,Ritualul este dezvăluit în imagini neasemuit de bine gândite artistic (…). Aș putea spune că nu mi-am imaginat niciodată că un asemenea ritual poate fi atât de complex și de puternic punctat în desfășurarea sa”, scria psihologul Aurora Liiceanu, cea care a introdus filmul la premiera oficială de pe 30 aprilie, de la Cinema Elvira Popescu.

Documentarul este co-produs de Elefant Film și Les Films d’Ici (Franța),

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here