Cinci povești NexT la Bistro Chez Elvire

0
345

MEDITERRANEANS_Still

Cinci scurtmetraje din selecția Festivalului Internațional de Film NexT vor fi proiectate la Bistro Chez Elvire vineri, 4 iulie, de la ora 21:00. Premiate în edițiile trecute ale competiției, ele se întorc în grădina Institutului Francez pentru o seară franțuzească alături de povești europene. Intrarea este liberă.

Cele cinci filme sunt: Pe malurile Mediteranei (r. Olivier Py, 2011), 2 Birds (r. Runar Runarson, 2008), Aglaée (r.Rudi Rosenberg, 2010), Geamandura (r. Mariano Salvador, 2009) și Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, 2010).

Pe malurile Mediteranei (r. Olivier Py, 2011) – câteva filme de 8 mm, salvate de la uitare după 25 de ani, pun destinul unei familii și al unei generații într-o lumină nouă. Scurtmetrajul a câștigat Trofeul NexT în 2012.

În 2 Birds (r. Runar Runarson, 2008), pentru un grup de adolescenți, o seară frumoasă de vară aduce trecerea de la inocență la maturitate. Un băiat timid trăiește tipica pasiune școlărească pentru o fată de aceeași vârstă, care e, din întâmplare, o prietenă de-a prietenului său.

Tot la capitolul tranziții, Petre este convins că are un băiat talentat, doar că lansarea lui în lumea manelelor este mai dificilă decât credea, în Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu, 2010).

În curtea şcolii, Benoit pierde un pariu cu unul dintre prietenii săi. Drept pedeapsă, trebuie să o invite pe Aglaée (r.Rudi Rosenberg, 2010), o elevă cu handicap, să iasă împreună cu el. Filmul emoționant a câștigat premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie în 2012 și a fost votat favoritul publicului.

În timpul vacanţei sale la mare, un bărbat se hotărăşte să înoate până la o geamandură, îndepărtându-se periculos de mult de ţărm, în Geamandura (r. Mariano Salvador, 2009).

Următoarea sesiune best of de filme scurte, organizată împreună cu Societatea Culturală NexT, va avea loc pe 18 iulie, de la 21:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here