FOTO: Tudor Giurgiu a încheiat filmările la „Despre oameni şi melci”

0
691
Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu

Echipa lui Despre oameni şi melci, în regia lui Tudor Giurgiu, a încheiat zilele trecute lucrul la cel de-al doilea lungmetraj al regizorului. Este o coproducţie România-Franţa, după un scenariu semnat de Ionuţ Teianu, cu o poveste din România anilor 90: un grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment încearcă să-şi salveze locurile de muncă. Unul dintre ei găseşte o soluţie cu totul neaşteptată – să doneze spermă pe bani. Giurgiu revine cu un lungmetraj la cinci ani de la Legături bolnăvicioase.

Filmarile au început în 26 august şi s-au desfăşurat în Bucureşti, Călăraşi, Amara, Târgovişte, Breaza şi Ploieşti. Primele imagini de pe platouri au fost date publicităţii zilele trecute.

Andi Vasluianu joacă alături de Dorel Vişan (directorul fabricii) şi Monica Bîrlădeanu (cu o coafură a la Sandra), femeia pe care şi-o doreşte o uzină întreagă. Actorii Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Jean François Stevenin şi Robinson Stevenin (tată şi fiu), Ion Besoiu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă şi Alina Berzunţeanu completează distribuţia.

Jean François Stevenin (67 de ani) a devenit cunoscut în anii 70 după ce a jucat în mai multe dintre filmele lui François Truffaut – L’enfant sauvage (1970), Une belle fille comme moi (1972), La Nuit américaine (1973), L’argent de poche (1976). A apărut în filmele unor regizori precum Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a trecut în spatele camerei de trei ori.

Bugetul estimat al producţiei este de 1, 2 milioane de euro. Despre oameni şi melci a obţinut cea mai mare finanţare de la CNC, vara trecută – 1 635 000 de lei -, 180.000 de euro de la Eurimages şi sprijin din partea TVR, HBO România şi programul MEDIA al Uniunii Europene. Totodată, South Eastern Cinema Network (SEE Cinema Network) a oferit un premiu pentru dezvoltarea scenariului.

Imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, iar producători sunt Oana Giurgiu, Tudor Giurgiu şi Patrick Sobelman.

Lansarea e programată pentru vara lui 2012.

Credit foto: Vlad Lomnăşan
Credit foto: Vlad Lomnăşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here