3500 de locuri rezervate în avans la KINOdiseea

0
387

kinodiseea_20133500 de locuri, însemnând o treime din capacitatea locurilor disponibile la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea, au fost rezervate în avans de spectatori.

Primul şi singurul festival de film pentru copii organizat în România după 1989 se află la cea de-a cincea ediţie şi va avea loc între 15 şi 20 noiembrie la Cinema Studio şi Cinema Eforie din Bucureşti.

KINOdiseea înseamnă nouă în competiţie şi unul în afara ei, altele cinci în retrospectivă, ateliere de film pentru cei mici, un bal mascat şi discuţii pe marginea filmelor cu invitaţii speciali. KINOdiseea îi readuce pe Pinocchio, Mica sirenă şi Pocahontas pe marele ecran, într-o retrospectivă care include şi cranizările cărţilor 20 000 de leghe sub mări şi Micul Prinţ.

Nouă filme, unele laureate la mari festivaluri de film precum Berlin şi Toronto, vor concura pentru trofeul ediţiei. E un cal pe balcon!/ A Horse on the balcony urmăreşte povestea unui băiat de 10 ani ce descoperă un cal în balconul apartamentului unui vecin şi porneşte într-o aventură pentru a-l salva.

Premiat cu Ursul de Cristal şi menţiune specială la Berlin International Film Festival 2013, Pământ şi stele / Satelite Boy spune povestea lui Pete, un băiat de 10 ani care locuieşte cu bunicul său, în mijlocul deşertului, într-un vechi cinema în aer liber. Când drive-in-ul este ameninţat cu demolarea, Pete pleacă la oraş împreună cu cel mai bun prieten al său, Kalmain, pentru a-şi salva căminul.

Unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut (laureat al Premiului Publicului la Premiile Academiei Europene de Film şi la Montreal ICFF), Nono / Nono, the Zig Zag Kid îi aduce în faţa publicului pe Isabella Rossellini şi Burghart Klaussner (Goodbye Lenin, Die Weisse Band) într-o poveste cu detectivi, deghizări şi mistere.

Desemnat cel mai bun film european pentru copii în anul 2013, Eskil & Trinidad este un film despre aventurile copilăriei şi descoperirile pe care le facem în fiecare zi despre viaţa noastră. În rolul lui Trinidad o descoperim pe Ann Petren, laureată a Ursului de argint la Berlinale în 2003.

Prietenul meu, portocalul / My Sweet Orange Tree este o poveste înduioşătoare despre dragostea şi prietenia dintre Zeze şi un portocal, care este părtaşul tuturor viselor copilului de 8 ani. Filmul este bazat pe cartea omonimă a a lui José Mauro de Vasconcelos.

Apreciat la Bruges şi European Youth Film Festival, Victor şi misterul crocodililor / Victor and the Secret of the Crocodile Mansion este un mystery thriller pentru toată familia, o poveste cu misiuni şi labirinturi, mistere şi dezlegarea lor.

Fierarul din Woodham / The Blacksmith from Woodham este o poveste uşor înfricoşătoare, însă veselă, inspirată de un basm original. Un film artistic combinat cu animaţie cu păpuşi, completat cu desene şi efecte 3D. O poveste din Rusia anilor ’70 este cea a lui Dima şi Mişa, protagoniştii filmului Pe cuvânt de pionier! / I Give You My Word!, o aventură cu şi despre prietenie.

Premiat în 2012 cu Best Children Cast, Când mă fac mare / Stepping on the Flying Grass este un film despre vise şi despre ocazia de a le transforma în realitate.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează copiilor între 5 şi 14 ani, educatorilor, bunicilor şi părinţilor. Mai multe informaţii despre filme, trailerele şi programul complet al festivalului pe site-ul http://www.kinodiseea.ro.

***

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa. Este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Naţional al Cinematografiei şi Uniunea Cineaştilor din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here