14 femei au pozat pentru „Patimile Mariei”  

0
1651

EXPOZITIE PATIMILE MARIEI

Cu ocazia lansării în România a filmului Patimile Mariei/ Stations of the Cross/ Kreuzweg, unul dintre cele mai apreciate titluri din competiția de anul acesta a Berlinalei, Parada Film a lansat o expoziție cu portretele a 14 femei cunoscute din teatru, social media, fashion și showbiz.

Cele 14 s-au fotografiat cu o coroană de spini pe cap, la fel ca personajul principal al filmului pentru posterul oficial. Filmul are, de altfel, 14 secvențe, 14 opriri pe drumul crucii.

Luminița Gheorghiu, Ilinca Goia, Ana Ularu, Rodica Lazăr, Andreea Vasile, Diana Cavallioti, Crina Semciuc, Ioana Blaj, Mirela Bucovicean, Irina Marinescu, Cosmina Păsărin, Xonia, July Mayaya și Sore Mihalache sunt cele 14 femei care s-au alăturat campaniei.

Portretele poartă semnătura lui Adi Marineci și a art designer-ului Alexandru Nimurad, machiajul a fost realizat de Diana Ionescu. Fotografiile vor fi expuse la Cinema Studio și în Alt Shift din Club Control.

Patimile Marieiîn regia lui Dietrich Brüggemann, a avut avanpremiera în cadrul Zilelor Filmului German, în prezența actriței Lea van Acken și a co-scenaristei Anna Brüggemann. Filmul a câștigat Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu și Premiul Juriului Ecumenic la Berlin.

Remarcat de critica internațională, Patimile Mariei este o excelentă comedie neagră, despre religie, devoțiune și credință duse la extrem. Maria are 14 ani, iar familia ei face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentaliști. Copila trăiește într-o lume modernă, însă inima ei îi aparține lui Isus. Vrea să-L urmeze, să devină sfântă și să ajungă în ceruri, precum sfinții-copii despre care i s-a tot povestit. Maria va traversa 14 etape, așa cum Isus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei, ca să-și atingă scopul.

După premiera mondială de la Berlinale, filmul și-a continuat traseul internațional în festivaluri și a fost recompensat cu Premiul Stanley Kubrick pentru Inovatie la Traverse City Film Festival, Premiul Publicului la Festivalul de Film Wiosna / Varsovia, Polonia, Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film / Palic, Serbia, Premiul Criticilor de Festivalul de Film de la Edinburgh sau Premiul Juriului Ecumenic la Norwegian International Film Festival.

Distribuit de Parada Film, Patimile Mariei / Stations of the Cross / Kreuzweg va rula în cinematografele din România din 7 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here