Campionul olimpic Alin Moldoveanu pariază pe filmul românesc

0
306

Alin Moldoveanu - Sustine Romania la Berlinala

Alin Moldoveanu se alătură campaniei „Susține România la Berlinală!”, inițiată de Parada Film și prima de acest fel care leagă cele două domenii care au adus cele mai multe premii în ultimii ani: sportul și cinematografia.

Cu trei zile înainte ca Festivalul Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie) să înceapă, Alin Moldoveanu transmite un mesaj pentru filmul Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, care concurează pentru Ursul de Aur. „Acum și filmul românesc are nevoie de susținerea voastră”, spune sportivul.

Alin Moldoveanu a câștigat anul trecut medalia de aur la tir, proba de pușcă aer comprimat 10 metri, la Jocurile Olimpice de la Londra, fiind desemnat sportivul anului 2012 al Clubului Sportiv Dinamo. A fost prima medalie de aur pentru România la Londra. Printre performanţele sale anterioare se numără: medalia de aur la Cupa Mondială de la Munchen (2008), locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) și titlul de vicecampion mondial la Zagreb (2006).

S-au alăturat deja singurului film românesc aflat în competiție la Berlin multiplul campion la canoe Ivan Patzaichin și campioana olimpică la scrimă Laura Badea. În următoarele săptămâni, alte personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”.

Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin, și va intra în cinematografele din România pe 8 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here