Faye Dunaway, pe afişul Festivalului de la Cannes

0
526

O fotografie cu Faye Dunaway realizată în 1970 de Jerry Schatzberg este imaginea Festivalului de la Cannes, la cea de-a 64-a ediţie. „Un exemplu de rafinament şi eleganţă fără vârstă, fotografia întruchipează visul cinematic pe care Festivalul de la Cannes caută să-l menţină”, transmit organizatorii, într-un comunicat de presă.

Faye Dunaway vine după un an în care Juliette Binoche a fost figura simbol a festivalului de pe Croazetă şi e în ton cu trendul general al ediţiei, care a pus în fruntea juriului un american, pe Robert De Niro.

Cineastul newyorkez Jerry Schatzberg a câştigat Palme d’Or în 1973, pentru Scarecrow. Şi-a început cariera ca fotograf şi a fost remarcat pentru seria de fotografii cu Bob Dylan (unele dintre ele au ajuns pe coperta albumului Blonde on Blonde). Primul său film a fost Puzzle of a Downfall Child (1970), cu Faye Dunaway în rolul principal. Rareori proiectat, filmul va fi restaurat şi vizionat la Cannes în prezenţa regizorului şi a actriţei. Panic In Needle Park (1971) l-a lansat pe Al Pacino şi a fost premiat, ca şi Scarecrow, la Cannes.

Afişul a fost realizat de agenţia de design H5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here