Înscrieri la cursurile Academiei Socio-Vizuale

0
398

Afis AtelierAcademia Socio-Vizuală, care va fi lansată oficial în București, lansează un atelier despre  relațiile dintre vizualitate, societate și film ca direcții de cercetare și formare în cultură și creativitate socio-vizuală., între 7-13 aprilie.

Academia Socio-Vizuală este un proiect academic, „aplicat problematicilor cotidiene, prin explorarea și regândirea inovării cross-disciplinare. Obiectivul principal  constă în cercetarea și educarea modurilor, uneori derutante, în care științele sociale, noile media, vizualul și arta pot contribui la o mai bună înțelegere și soluționare a problemelor societății”. 

ASV este o platformă inițiată de Anthropoesis – Centrul de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film.  Din acest proiect fac parte profesioniști din științe sociale, vizual, artă, film (Ger Duijzings, Cristian Robert Velescu, Mihai Coman, Ionuț Pițurescu, Vintilă Mihăilescu).

În iulie 2014, ASV va susține o tabără internațională de antropologie vizuală și producție de film documentar, care va dura două săptămâni și va avea loc în zona Câmpulung Muscel, „la intersecția dintre ruralul old-fashion și urbanul post-industrial”, potrivit inițiatorilor.  

Atelierul din 7-13 aprilie se adresează celor pasionați de cultura vizuală și relația acesteia cu societatea, constând în patru cursuri:

1. Inițiere in Socio-Antropologie Vizuală 

2. Inițiere in construcția filmului documentar

3. Inițiere in construcția filmului hibrid 

4. Sinteză și concluzii, discutarea lucrărilor participanților, consultanță în direcții profesionale din sfera socio-vizuală

Cursurile sunt însoțite de teme practice. Atelierul examinează domeniile fotografiei,  videografiei  și filmului, atât în planul creativ al non-ficțiunii, cât și al ficțiunii.

Zilede Curs:  7 aprilie,  9 aprilie,  11 Aprilie,  13 aprilie (zilele intermediare sînt dedicate temelor practice) 

Ore de Curs:  Luni,  miercuri,  vineri,  de la 18.00 la 20.00,  și  duminică, de la 17.00 la 20.00

Înscrieri pe:  www.academiasociovizuala.com

Deadline:  4 aprilie

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here