Radu Jude lucrează la „Inimi cicatrizate”

0
396

Radu Jude

Regizorul Radu Jude pregătește un nou film de ficțiune, Inimi cicatrizate, o adaptare liberă a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher. Va fi un film care va explora „relația omului cu corpul, cu finitudinea și cu degradarea corporală”, temă abordată și în scurtmetrajul O umbră de nor, selecționat anul acesta în Quinzaine des Realiasateurs la Cannes 2013

„Cred că forța cinematografului nu stă în poveste, nici în diversele filozofii din spatele poveștilor, ci în uriașa lui capacitate descriptivă. Sper că acest film nu va spune ceva, nu va avea un sens, nu va comunica semnificații, sper doar că el va arăta, că va oferi descrierea amănunțită a unei experiențe umane limită la care să ne raportăm cu duioșie, cu teamă și cu respect.

Scenariul este finalizat, casa de producție Hi Film ocupându-se în prezent de finanțarea proiectului. Potrivit unui comunicat, producători din Franța și Germania s-au arătat interesați de acest film bazat pe viața și opera unuia dintre cei mai mari scriitori români, Max Blecher, numit de Eugen Ionescu „Kafka român”

Radu Jude a mai regizat lungmetrajele Cea mai fericită fată din lume și Toată lumea din familia noastră, acesta din urmă premiat în numeroase festivaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here