Filme mexicane la Institutul Cervantes

0
627

afis cervantesOpt filme mexicane regizate în ultimii ani vor fi proiectate la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta 38) între 6 şi 9 februarie. Sub titulatura „O privire asupra cinematografiei mexicane contemporane”, vor rula filme de Alfonso Cuaron, Fernando Sariñana sau Hugo Rodriguez.

Intrarea este liberă.

Miercuri, 6 februarie

Ora 18:00
Y TU MAMÁ TAMBIÉN – ŞI MAMA TA LA FEL! (2001, 105 minute)
GEN: comedie-dramă
V.O.: spaniolă
SUBTITRĂRI: engleza
Regizor: Alfonso Cuarón
Cu: Maribel Verdú, Diego Luna, Gael García Bernal

Ciudad de México. Doi prieteni foarte buni o cunosc la o nuntă pe Luisa Cortés. Încercând să o cucerească, o invită la plajă şi astfel, cei trei încep o călătorie improvizată către Boca del Cielo, o plajă pustie din Statul Oaxaca.

Ora 20:00
MALOS HÁBITOS – PROASTE OBICEIURI (2007, 135 minute)
GEN: dramă
V.O.: spaniolă
SUBTITRĂRI: engleză
Regizor: Simon Bross
Cu: Ximena Ayala, Elena de Hâro, Marco Antonio Treviño, Alejandro Calva, Mónica Huarte

Matilde este o călugăriţă care trăieşte cu convingerea că prin credinţa poate muta munţii din loc. În mare secret începe un post, aproape mistic, gândindu-se la ceea ce consideră că fiind al doilea mare potop. Elena, mama Lindei, este o femeie frumoasă şi atrăgătoare care este dispusă să facă orice pentru că fiica ei să slăbească. Toate acestea se întâmplă în timp ce Gustavo, tatăl Lindei, regăseşte dragostea datorită unei studente.

Joi, 7 februarie

Ora 18:00
LA HABITACIÓN AZUL – CAMERA ALBASTRĂ (2003, 95 minute)
GEN: thriller
V.O.: spaniola fără subtitrări
Regizor: Walter Doehner
Cu: Maragarita Sanz, Elena Anaya, Mario Iván Martínez, Damian Alcazar

Toño şi soţia sa, Ana, decid să se întoarcă în satul unde locuiesc părinţii lui, după o lungă şedere în Ciudad de México. Dar lucrurile urmează să se complice încetul cu încetul atunci când Toño se reîntâlneşte cu Andrea, o prietenă din tinereţe. Această întâlnire va duce la dezlănţuirea dorinţei pe care amândoi şi-au reprimat-o atunci când erau adolescenţi.

Joi, 7 februarie

Ora 20:00
SEGUNDO AIRE – A DOUA ŞANSĂ (2001, 98 minute)
GEN: comedie
V.O.: spaniolă, fără subtitrări
Regizor: Fernando Sariñana
Cu: Jesús Ochoa, Lisa Owen, Ximena Satiñana

Julia are o relaţie secretă cu Ricardo, un student care are nevoie de îndrumarea acesteia pentru a realiza lucrarea sa de licenţă. Încercând să regăsească pasiunea, Moisés, soţul Juliei, împins de gelozie, îl calcă cu maşina pe Ricardo; singura soluţie este să îl ducă pe Ricardo la ei acasă, pentru a se recupera. Ricardo, Moisés, Julia şi Ximena, fiica lor, vor convieţui în aceeaşi casă, timp în care vor încerca cu toţii să-şi definească sentimentele.

Vineri, 8 februarie

Ora 18:00
CANSADA DE BESAR SAPOS – SĂTULĂ DE SĂRUTAT BROAŞTE FERMECATE (2006, 95 minute)
GEN: comedie
V.O.: spaniolă
SUBTITRĂRI: engleză
Regizor: Jorge Colón
Cu: Ana Serradilla, Juan Manuel Bernal, Carlos de la Moţa, Iratí Cantoral, Pedro Damián

Martha, o tânără atrăgătoare, designer de profesie, visează, ca orice altă femeie, să întâlnească bărbatul perfect. Obosită de infidelităţile iubitului său, Roberto, se decide să-i plătească cu aceeaşi monedă; ascultând sfaturile vecinei şi prietenei sale, va căuta un număr mare de pretendenţi, unul mai tont decât celălalt, până va ajunge să regrete „sunt o proastă făcând ceea ce am urât întotdeauna la bărbaţi” şi va concluziona că „o femeie nu înseamnă nimic fără dragoste”.

Ora 20:00
NICOTINA – NICOTINĂ (2003, 93 minute)
GEN: comedie – drama
V.O.: spaniola fără subtitrări
Regizor: Hugo Rodríguez
Cu: Diego Luna, Lucas Crespi, Norman Sotolongo, Jesús Ochoa

Povestea îl prezintă pe Lolo, un hacker, care cu sprijinul lui Tomson şi a lui Nene trebuie să pătrundă în reţeaua unei bănci elveţiene cantonale, la cererea mafiei ruse. Lolo obţine datele de acces şi îşi foloseşte timpul liber pentru a o spiona pe vecina lui, Andrea. La un moment dat, aceasta reuşeşte să intre la Lolo în apartament şi îşi dă seama că acesta o spionase. Nervoasă, distruge câteva din lucrurile lui Lolo, printre acestea numărându-se şi discul pe care erau datele de acces pe care hacker-ul trebuia să-l predea ruşilor.

Sâmbătă, 9 februarie

Ora 18:00
AMAR TE DUELE – IUBIREA DOARE (2002, 104 minute)
GEN: dramă
V.O.: spaniolă, SUBTITRĂRI: engleza
Regizor: Fernando Sariñana
Cu: Martha Higareda, Luis Fernando Peña, Ximena Sariñana, Alfonos Herrera

Renata, o tânără de familie bună, face pariu cu prietenele ei că îl va săruta pe Ulises, un adolescent umil care se ţine după ea pe holurile centrului comercial din Ciudad de México. Ceea ce începe ca un simplu joc se transformă într-o intensă poveste de dragoste umbrită de diferenţa de clasa socială. Renata şi Ulises vor lupta cu toate forţele pentru a-şi salva dragostea adolescentină.

Ora 20:00
POR LA LIBRE – CALE LIBERĂ (2000, 96 minute)
GEN: comedie
V.O.: spaniola fără subtitrări
Regizor: JUAN CARLOS DE LA LLACA
Cu: Osvaldo Benavides, Rodrigo Cachero, Ana de la Reguera, Otto Sirgo, Rosa María Bianchi

În ciuda faptului că sunt veri şi au cam aceeaşi vârstă, Rocco şi Rodrigo nu se suportă. Singurul lucru care îi uneşte este dragostea necondiţionată pe care o poartă bunicului lor, Dr. Rodrigo Carnicero, care îşi adoră nepoţii, dar care se simte dezamăgit de proprii săi copii. Moartea bunicului şi promisiunea de a-i împrăştia cenuşa deasupra mării, la Acapulco, va reuşi să-i unească pe cei doi tineri, care, pornind împreună la drum, îşi vor da seama că nu sunt atât de diferiţi pe cât credeau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here