Încep înscrierile pentru Romanian Short Waves

0
322

Comunicat Romanian Shot Waves 2014

Încep înscrierile pentru preselecția de scurtmetraje a programului Romanian Short Waves, din cadrul Short Film Corner, o secțiune necompetitivă pe piața de filme a Festivalului de la Cannes. Scurtmetrajele vor fi proiectate pentru producători, distribuitori, cineaști și jurnaliști în intervalul 14-15 mai 2014.

Casele de producție care au deja experiență în producția de scurtmetraje și rezultate obținute la marile festivaluri pot propune un singur titlu care va fi inclus automat. Pentru filmele de școală și cele ale companiilor aflate la început se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști din cinema-ul românesc.

În premieră, Romanian Short Waves acceptă și scurtmetraje documentare.

Cei interesați pot trimite, până la data de 31 martie 2014, DVD-ul filmelor, împreună cu formularul de participare (ce poate fi găsit pe pagina de Facebook a Romanian Short Waves), pe adresa Centrului Național al Cinematografiei.

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

1. Ficțiune – durata maximă de 20 de minute
2. Documentar – durata maximă de 25 minute
2. Produse după data de 1 ianuarie 2013
3. Subtitrate în limbile engleză sau franceză
4. Un singur scurtmetraj per regizor

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner este concepută ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de la Cannes.  Romanian Short Waves este susținut de Asociația Secvențe încă din anul 2008. 

Alături de participarea la Short Film Corner, scurtmetrajele selecționate la edițiile din anii trecuți au fost proiectate și la Les Films de Cannes a Bucarest (octombrie 2012-2013), Noaptea Institutelor Culturale (iunie 2013), Stufstock (iulie 2012), Le Festival du Film Roumain Toulouse (octombrie 2013) și Festival Besançon (mai 2013).

Pentru detalii: asoc.secvente@gmail.com.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here