5 000 de euro pentru un scurtmetraj. Concursul The Pitch revine la NexT

0
726

Echipa castigatoare The Pitch_2014_foto Gilda Comarzan

Cineaștii aflați la început de drum se pot înscrie, pentru al doilea an consecutiv, în cursa pentru un premiu de 5.000 de euro, bani acordați pentru producția unui scurtmetraj în cadrul concursului The Pitch, la Festivalul Internațional de Film NexT (15 – 19 aprilie, Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO). Competiția este organizată de ShortsTV, canalul dedicat scurtmetrajelor, și are loc în cadrul mai multor festivaluri, inclusiv cel de la Cannes. Câştigătorii din 2014 au fost Raluca Răcean-Gorgos și Ion Aramă, cu 4 and ½ Senses.

Candidații trebuie să fi regizat sau produs cel puțin un film scurt. Proiectul de scurtmetraj depus trebuie să aibă un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 12 minute. Înscrierile încep pe 5 martie și se vor încheia pe 20 martie, la ora 23.59, ora României. Candidaturile vor conține un sinopsis al filmului, concepția regizorală, bio-filmografia regizorului și un showreel de 45 de secunde din lucrările anterioare.

Numărul maxim de proiecte admise în concurs este 15. Candidații acceptați vor fi invitați la The Pitch, care va avea loc pe 15 aprilie, în cadrul Festivalului NexT. Fiecare participant va avea exact 2 minute și 15 secunde ca să își vândă ideea în fața camerei de filmat, în limba engleză, dintr-o singură încercare. Toate prezentările vor fi postate pe pagina de Facebook a ShortsTV, în dimineața de după susținerea lor, pe 16 aprilie.

Cele cinci prezentări care adună cele mai multe „Like”-uri, prin intermediul unei aplicații speciale, până sâmbătă, 18 aprilie, vor ajunge pe lista scurtă The Pitch. Doar acestea cinci vor fi prezentate apoi unui juriu de specialiști, care va decide câștigătorul. Acesta va fi anunțat la gala de închidere a NexT, duminică, pe 19 aprilie.

Pentru al doilea an, festivalul organizează și NexT Short Film Market, în completarea concursului The Pitch. Cei 15 tineri cineaști selecționați pentru The Pitch vor avea, în plus, posibilitatea de a discuta aplicat pe scenariile lor cu un script doctor și de a-și prezenta proiectele în fața producătorilor români și străini, în întâlniri individuale de 10 minute, timp în care cineaștii trebuie să-i convingă de valoarea propunerilor lor. Pentru participarea la NexT Short Film Market, candidații trebuie să trimită, pe lângă aplicația pentru The Pitch, o variantă a scenariului în limba engleză, precum și un plan de buget.

Detalii despre înscrierea la concursul The Pitch și participarea la NexT Short Film Market pot fi consultate pe www.nextfilmfestival.ro.

Regulamentul complet al concursului The Pitch este disponibil pe site-ul www.shorts.tv.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Institutului Cultural Român și al Programului Europa Creativă – Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here