Încep înscrierile la Romanian Short Waves

0
933

rsw2014Producătorii și realizatorii de film își pot înscrie scurtmetrajele – ficțiune și documentar – pentru preselecția Romanian Short Waves, ediția a 8-a. Titurile selecționate vor fi prezentate în perioada 13 – 24 mai 2015, în  Short Film Corner, un program necompetitiv din cadrul pieței de film a Festivalului de la Cannes.

Companiile care au experiență în producția de scurtmetraje și au obținut premii în festivaluri pot propune un titlu care va fi inclus automat. Pentru filmele de școală și cele ale companiilor aflate la debut se va face o selecție de către un juriu format din profesioniști.

Cei interesați pot trimite, până pe 23 martie 2015, filmele în format DVD, împreună cu formularul de participare Romanian Short Waves, la adresa: Centrul Național al Cinematografiei (în atenția Doamnei Alina Sălcudeanu), Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, București 010026 .

Formularul poate fi descărcat de aici sau obținut la cerere pe adresa asoc.secvente@gmail.com.

Pentru a fi incluse în preselecție, filmele participante trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  1. Ficțiune – durată maximă de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor)
  2. Documentar – durata maximă de 25 minute
  3. Produse după data de 1 ianuarie 2014
  4. Subtitrate în limba engleză sau franceză

Selecția va fi anunțată până pe 27 martie. Realizatorii scurtmetrajelor selecționate vor trebui să prezinte, până cel târziu 3 aprilie, o variantă pentru upload de maxim 3 Gb, conformă cu cerințele organizatorilor. Programul este pus la punct de Asociația Secvențe.

 

Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, destinată producătorilor, distribuitorilor și agenților, iar participarea nu echivalează cu o selecție la Festivalul de la Cannes.   

La ediţia din 2014, au fost înscrise 2.570 de scurtmetraje din 102 de ţări, scurtmetraje care au înregistrat peste 32.000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here