„Hannibal” revine la AXN. Plăcerea vinovată a momentului

0
484

Hannibal - Season 2

„Dacă nu te uiți la Hannibal, ratezi unul dintre cele mai bune și mai visceral entertaining seriale de televiziune existente în momentul ăsta”, scria Screenrant, apreciind debutul sezonului al doilea în Statele Unite. „E plăcerea vinovată a momentului”, nota și „Los Angeles Times”.

Pe 7 aprilie, sezonul al doilea din thriller-ul psihologic cu Mads Mikkelsen și HUgh Dancy începe și în România, la ora 23.00, pe AXN, însoțit de cronicile entuziaste de peste Ocean.

În cele 13 episoade ale primului sezon creat de Bryan Fuller (Heroes, Pushing Daisies), Mikkelsen și echipa de scenariști, alături de producătorul executiv David Spade (Saga Amurg: Eclipsa, 30 Days of Night) și-au rafinat personajul, un psihiatru cu o viață dublă înfiorătoare, care și-l ține aproape pe cel care îl caută, criminalistul FBI Will Graham (Hugh Dancy).

Întreaga producție, remarcabilă pentru stilul vizual, are un aer suprarealist: pe platou, echipa de filmare are un consultant special pentru consumul de carne umană, chef José Andrés, care decide ce feluri de mâncare intră în meniul lui Hannibal Lecter și cum anume le va prepara.

După ce, în primul sezon, publicul a devenit complicele lui Hannibal, în timp ce celelalte personaje se afundă într-un mister care pare de nerezolvat, episodul I din sezonul al doilea intensifică jocul dintre cei doi protagoniști. Îl găsim pe Dancy suferind de febră și halucinații, după o encefalită pe care Lecter a făcut tot posibilul s-o lase fără diagnostic. Nenumărate indicii îl fac suspectul nr. 1 pentru o serie de crime care nu-i aparțin.

În acest răstimp, mânat de intuiție, șeful lui Graham, Jack Crawford (Laurence Fishburne), adulmecă teritoriul lui Dr. Hannibal Lecter. Prima scenă – dreamlike – din noul sezon este o luptă între cei doi, chiar în bucătăria în care psihiatrul își gătește victimele.

„Ne bazăm pe principiul lui Alfred Hitchcock referitor la suspans – arată-le oamenilor bomba de sub masă și lasă-i să transpire cu gândul că va exploda”, explica Bryan Fuller conceptul întregului show, care e programat să se întindă pe nu mai puțin de 7 sezoane a câte 13 episoade fiecare. În cel de-al șaselea, Hannibal Lecter va ajunge în stadiul pe care l-am văzut deja în Tăcerea mieilor, cu Anthony Hopkins, iar în ultimul, cărțile se vor pune pe masă. Una dintre cheile serialului stă într-o frază pe care Hannibal i-a repetat-o de câteva ori lui Graham: „Semeni mai mult cu mine decât îți dai seama”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here