Rusia nu agreează titlul filmului „Captain America”

0
315

Studiourile Paramount şi Marvel, sesizând posibile sensibilităţi în legătură cu numele supereroului care apără „valorile americane”, le-a lăsat distribuitorilor din fiecare ţară libertatea de a alege titlul. Complet, el este Captain America: the First Avenger. Cu excepţia a trei ţări, toate celelalte au ales Captain America, pentru că titlul spune ceva publicului.

Rusia, Ucraina şi Coreea de Sud au optat, însă, pentru The First Avenger – din motive clare (politice, istorice) pentru Rusia, şi neclare pentru o prietenă a Americii, Coreea de Sud. E puţin probabil, totodată, ca blockbuster-ul să fie lansat în China, unde numărul premierelor străine este limitat anual la 20.

Filmul ajunge în cinematografele din România pe 5 august cu titlul Căpitanul America: primul răzbunător. E povestea unui tânăr inapt pentru serviciul militar, Steve Rogers (Chris Evans), care se oferă voluntar la un proiect ultrasecret ce-l va transforma în Captain America, un tip cu superputeri setat să apere orice ameninţă „integritatea” americană. Iar războiul se poartă în Europa, cu o organizaţie numită Hydra, condusă se Red Skull (Hugo Weaving). Eroul nostru îşi uneşte forţele cu alţi doi luptători de partea binelui – Bucky Barnes (românul Sebastian Stan) şi Peggy Carter (Hayley Atwell).

Citeşte despre filmele verii:

Hollywood-ul ne umple vara cu roboţi, barbari şi OZN-uri în Vestul Sălbatic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here