Cel mai bine plătiţi actori de la Hollywood. Tom Cruise, în top

0
330

Autor: Mădălina Moraru

Deşi, în plan personal, lucrurile nu stau chiar bine, Tom Cruise nu are nici un motiv să-şi facă griji legate de instabilitatea economică.

Într-un articol publicat recent, revista Forbes anunţă că Tom Cruise este, în momentul de faţă, cel mai bine plătit actor hollywoodian, cu un câştig impresionant de 75 de milioane de dolari şi asta doar într-un an, în perioada mai 2011 – mai 2012.

La procesul de divorţ, Katie Holmes nu va ezita să aducă în discuţie avuţia fostului soţ. Cei doi au fost căsătoriţi timp de 5 ani, iar potrivit contractului prenupţial, aceasta ar putea fie să-i ia lui Tom Cruise câte 3 milioane de dolari pentru fiecare an de căsnicie.

Anul 2011 i-a priit lui Cruise datorită peliculei Mission Impossible: Ghost Protocol, care a strâns 700 de milioane de dolari în întreaga lume. Potrivit Forbes, starul a fost recompensat substanţial şi pentru Oblivion, ce va rula în cinematografe din aprilie 2013.

În topul celor mai bine plătiţi actori, pe locul al doilea se regăsesc Leonardo DiCaprio şi Adam Sandler cu un câştig de 37 de milioane de dolari. În 2010, blockbuster-ul Inception a fost lider de box office, iar în 2011 a încercat să-i calce pe urme producţia J. Edgar, cu 80 de milioane de dolari la nivel global.

Şi oricât de mult l-au blamat criticii în privinţa dezastrului Jack and Jill, Adam Sandler a reuşit să aducă oamenii la cinema şi a încasat aproximativ 150 de milioane de dolari, în ciuda faptului că a fost “onorat” cu zece Zmeure de Aur.

Următorii în clasament sunt Dwayne Johnson, cu 36 de milioane de dolari, urmat pe locul cinci de către Ben Stiller, cu 33 de milioane. Sacha Baron Cohen se află la egalitate cu Johnny Depp şi Will Smith, cu câştiguri de 30 de milioane fiecare. Premiat pentru intepretarea lui Micky Ward din The Fighter şi distribuit, mai nou, în Ted, Mark Whalberg a câştigat pe lângă reputaţia “greu de învins” şi 27 de milioane. Cu aceeaşi sumă, de 26,5 milioane, datorată francizei Twilight, se află pe locul zece Taylor Lautner şi Robert Pattinson.

În 2011, din cursa în care erau înscrişi Leonardo DiCaprio şi Johnny Depp pentru titlul de cel mai bine plătit actor de la Hollywood, DiCaprio (77 milioane) a ieşit învingător şi l-a întrecut pe Depp cu aproximativ două milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here