Documentare despre Sergiu Celibidache, la Cinema Studio

2
604

Trei filme despre Sergiu Celibidache vor fi proiectate între 6 și 8 iulie, la Cinema Studio, în cadrul festivalului dedicat celebrului dirijor. Român născut să dirijeze o lume, Grădina lui Celibidache, realizat de fiul său, și Celibidache, în regia lui Jan Schmidt-Garre, sunt trei documentare care trasează portretul artistului român,

Evenimentul este organizat de Fundația Sergiu Celibidache. Prețul unui bilet este de 12 lei.

Român născut să dirijeze o lume

Realizat de Fundația Sergiu Celibidache, în coproducţie cu TVR

Durata: 81 minute

6, 7 iulie 2012, ora 15.00

Român născut să dirijeze o lume este o mărturie a unei personalităţi fascinante, a puterii de a reuşi. Publicul va descoperi, timp de 80 de minute, universul pur românesc al lui Sergiu Celibidache. Interviurile şi înregistrările cu Celibidache din arhiva Televiziunii Române, în timpul vizitelor sale în România, reprezintă o mărturie unică a celui care a declarat: „Sunt român şi voi muri român”.

Grădina lui Celibidache

de Serge Ioan Celibidache

Durata: 141 minute

6, 7 iulie, ora 17.00; 8 iulie, ora 17.30

Grădina lui Celibidache este un portret de suflet al renumitului dirijor şi compozitor de muzică clasică Sergiu Celibidache. Documentarul este realizat de fiul maestrului și îl urmează pe Sergiu Celibidache în turnee, în timpul masterclass-urilor susţinute, la repetiţiile sale cu Filarmonica din München, dar şi în intimitatea casei sale de la Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris.

Sergiu Celibidache obişnuia să evite publicitatea, însă a fost extrem de disponibil, pentru prima dată, pentru acest film.

Celibidache

de Jan Schmidt-Garre

Durata: 100 minute

6, 7, 8 iulie 2012, ora 20.00

„Să te întâlneşti cu Sergiu Celibidache, să-i asculţi concertele şi repetiţiile, să studiezi cu el în clasă şi să iei lecţii private de la el, să fii cu el în aceeaşi cameră cu ocazia a numeroase întâlniri private este unul din cele mai mari daruri pe care le puteam primi în viaţă. Până astăzi, personalitatea ce nu accepta compromisuri a lui Celibidache şi cunoştinţele sale despre arte mă însoţesc în fiecare zi. Sunt fericit că pot exprima o parte din cele mai profunde experienţe al mele prin filmul meu, cu atât mai mult cu cât a fost vizionat în Bucureşti”, transmite regizorul filmului.

Festivalul Sergiu Celibidache 100 este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, organizat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here