Ultimul film al lui Philip Seymour Hoffman închide Anonimul

0
421

Most-Wanted-Man

A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni, cel mai nou film al regizorului Anton Corbijn, în care regretatul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat în avanpremieră în închiderea celei de-a 11-a ediții a Festivalului International de Film Independent Anonimul, duminică, 17 august, la Arena Verde Stop din București.

În A Most Wanted Man, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism, ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică și a recupera averea tatălui său. Prezența lui în zonă atrage atenția lui șefului unei agenții de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11 ( (Philip Seymour Hoffman). Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John le Carré, autor a 23 de cărți, dintre care opt au fost deja ecranizate (printre care Tinker Tailor Soldier Spy și The Constant Gardener).

Câștigător al unui premiu Oscar pentru rolul din Capote (2006) și nominalizat de alte trei ori pentru Charlie Wilson’s War, Doubt și The Master, Hoffman a încetat din viață la începutul acestui an, din cauza unei supradoze de droguri.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuția filmului mai fac parte Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright și Daniel Bruhl.

Anton Corbijn este un cunoscut cineast, fotograf și regizor de videoclipuri, printre artiștii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Frank Sinatra, Tom Waits și U2. Primul său lungmetraj a fost Control (2007) despre viața lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian. În 2010, a urmat filmul de acțiune The American, cu George Clooney în rol principal.

Cea de-a 11–a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române (coproducător), va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here