Creative Est #0, festivalul industriilor creative

0
463

afis creative estConcerte, filme, artă contemporană, licitații și 30 de branduri locale care își vor spune povestea –  cum au transformat o idee creativă într-o afacere sustenabilă – la Festivalul Creative Est #0, care va avea loc pe 6 și 7 septembrie, în Grădina Botanică din București. Evenimentul organizat de Asociația Oricum începe sâmbătă, 6 septembrie, la ora 16.00, cu zona Discover & Experiment.

Molecule F, Autor, Intro, Fabrik, Cameleo, Bucuresti Optimixed, Lavacow, Saga Film, cai verzi pe pereti, Bumbag – Ramona Manea, BițaColor, Bewise Collective Movement, Laborazon Maker Space, Dizainăr, Design for Kidz, Marele Deget Mare, Artskul, Turific, The Alternative School for Creative Thinking , Bucharest Design Center și Creative Arts vor reprezenta noul val de creativi români.

De la ora 17.00, vor avea loc dezbateri relaxate despre film, design şi artă contemporană în cadrul  Aperitiv Creativ. Actorul Andi Vasluianu, tânărul regizor Andrei Creţulescu şi Oana Radu, managerul festivalului de film românesc din New York, Making Waves, vor discuta despre piaţa de film din România şi despre provocările pe care le întâmpină un proiect cinematografic până reușește să fie pus în practică.

Mihnea Ghilduş şi Irina Alexandru, doi tineri antreprenori în design, vor dezbate alături de Mihai Gurei, Creative Director & Owner al showroom-ului Intro, parcursul unui proiect de design de la idee până la prototip şi realizarea sa, cu toate obstacolele şi oportunităţile pieţei din România. Cosmin Năsui, curator, critic de artă şi director al PostModernism Museum, centru de artă şi inovaţie ce se va deschide în toamna aceasta în Bucureşti, invită publicul la o discuţie despre cultura contemporană din România.

De la ora 20.00, publicul este invitat la prima licitație organizată la Grădina Botanică: cu sprijinul Dizainăr şi casei de licitaţii GoldArt, publicul va putea licita pentru obiecte de design românesc în cadrul evenimentului „Preţuiesc Designul Românesc”.

De la ora 21.00, va începe proiecția de filme, o selecţie de scurtmetraje, printre care Kowalski (r. Andrei Crețulescu, România, 2014), O scurtă istorie Astra Film (r. Carmen Lidia Vidu, România, 2013) și clipuri românești remarcate la festivalul internațional de publicitate Cannes Lions.

Duminică, pe 7 septembrie, Creative Est #0 începe la ora 12.00, cu ziua Brunch & Relax, când câteva bucătării din București vor pregăti bucate pentru spectatori. De la ora 13.00, copiii au la dispoziție workshop-uri de pictură și cooking. Apoi, de la ora 16.00, trupa Byron, împreună cu Simona Radu, vor susține un performance acustic inedit.

Prețul unui bilet este de 30 de lei pe zi sau 50 de lei – abonamentul pentru weekend. Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo și în librăriile Humanitas și Cărturești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here