„Forbes”: Will Ferrell, în topul actorilor care câştigă mai mult decât produc

0
648
Will Ferrell în „Step Brothers“
Will Ferrell în „Step Brothers“

Pentru al doilea an consecutiv, Will Ferrel se află în capul listei „Forbes” a celor mai supraestimaţi actori de la Hollywood în materie de finanţe. Mai pe şleau, după cum o zice publicaţia americană, câştigă mai mult decât aduc. Potrivit „Forbes”, pentru fiecare dolar cu care a fost plătit pentru un film, Ferrell a adus în buzunarele producătorilor doar 3,35 de dolari.

Calculul a fost făcut pe ultimele trei filme ale fiecăruia dintre cei 36 cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood, film care să fi rulat în mai mult de 500 de cinematografe. În funcţie de încasările în box-office, din vânzări de DVD-uri şi din TV, de bugetul peliculei şi de remuneraţia primită de fiecare actor a reieşit o cifră. Nu au fost luate în considerare premierele de după 1 iunie 2010.

În cazul lui Ferrell, au fost luate în considerare Land of the Lost, Step Brothers şi Semi-Pro. Land of Lost, de pildă, cu un buget estimat la 100 de milioane de dolari, a reuşit să recupereze doar 69 de milioane.

Următorul pe lista neagră a celor plătiţi mai mult decât „merită” este Eddie Murphy, care produce doar 4,45 de dolari la fiecare dolar pe care l-a primit în contul salariului. Cele trei pelicule luate în calcul sunt Imagine That (doar 22 de milioane de dolari din încasări), Meet Dave şi Norbit. Bronzul îl ia Denzel Washington, care câştigă 5,10 dolari în contul producătorilor săi la fiecare dolar din remuneraţia sa. Pe cinci se află, suprinzător, Tom Cruise, care a cam dat greş cu Knight&Day, urmat de Drew Barrymore, care a nu a făcut faţă foarte bine în box office cu Lucky You şi Everybody’s Fine.

Matt Damon a ajuns pe lista Forbes performând în Green Zone, Invictus şi The Informant. „Retururile” lui sunt de 8.30 de dolari la un dolar.

În mod paradoxal, se pare că tocmai actorii de comedie aduc cei mai puţini bani, pentru că în top 10 se află şi Seth Rogen (locul 4), Vince Vaughn, Adam Sandler şi Jim Carrey. Sandler se află pe locul 9, cu 8,45 de dolari „retur” la fiecare dolar, iar Jim Carrey pe ultimul, cu 8.60. The Number 23 şi Fun With Dick & Jane, n-au mers tocmai bine în box-office.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here