Urmăriţi în direct premiera „Tron: Legacy”, pe Filmreporter.ro

11
520

Tron:Legacy, sequel-ul filmului care declanşa începutul erei CGI, acum 28 de ani, are premiera de gală în această seară, de la 19.30 (ora României), la Londra. Începând cu această oră, pot fi urmărite în direct, pe Filmreporter.ro, sosirea pe covorul roşu – vor fi prezenţi Jeff Bridges, Olivia Wilde şi regizorul Joseph Kosinski – interviurile cu starurile filmului şi pot fi ascultate bucăţi din coloana sonoră compusă de Daft Punk.

Filmul va ajunge în cinematografe, inclusiv în România, pe 17 decembrie, şi se anunţă un eveniment de mărimea Avatar-ului. Regizorul susţine chiar că a folosit o tehnologie 3D mai avansată decât a lui James Cameron.

tron on livestream.com. Broadcast Live Free

Reacţiile la megaproducţia Disney nu sunt tocmai entuziaste. Todd McCarthy scrie în  „The Hollywood Reporter” că „există probabil motive bune pentru care Disney a aşteptat atât de mult, începând cu faptul evident că Tron-ul din 1982 era un film extrem de prost. Desigur, merită o adnotare în istoria filmului pentru că a marcat începutul erei CGI. Dar, văzut astăzi, filmul este atât de incoerent şi cu un scenariu atât de chinuit”.

În povestea originală din 1982, regizată de Steven Lisberger, Kevin Flynn (Jeff Bridges), un programator de jocuri video, este absorbit fizic de universul digital şi este forţat să dejoace capcanele propriilor sale labirinturi. Ani mai târziu, în sequel-ul din 2010, fiul său Sam (Garrett Hedlund) intră în lumea virtuală din care tatăl său nu a mai revenit niciodată, pentru a-l salva. Cu ajutorul luptătoarei Quorra (Wilde), cei doi încearcă să-şi găsească ieşirea din infernul virtual. „Puştii care aveau atunci 12 şi au ajuns acum la 40 şi-l amintesc într-o ceaţă de nostalgie incapabilă de critică, ceea ce ar explica şi decizia înţeleaptă a Disney de a întârzia lansarea ediţiei pe Blu-Ray până anul viitor”, adaugă sarcastic McCarthy.

„Mica surpriză este, în acest caz, că există aspecte mai degrabă cool la Tron: Legacy. Deşi toate sunt legate de arhitectura filmului, design interior şi curse pe motor redate cu tehnici avansate, sunt totuşi compensaţii binecuvântate. (…) În realitate, filmul recent cu care Tron: Legacy seamănă cel mai mult – în felul în care îmbrăţişează înalta tehnologie, forma de joc video de combat, perspectiva controlului corporatist, loialitatea tată-fiu şi profunda stupizenie – este Speed Racer al lui Wachowski”, continuă criticul de film american.

Jeff Bridges apare mult întinerit faţă de cum este în realitate, la fel ca în primul film, ceea ce provoacă o remarcă ironică din partea lui Todd McCarthy:  „Ar fi ironic ca moştenirea lui Legacy să nu fie cea a unei realizări notabile în sci-fi, ci a unui film care-i convinge pe actorii la vârste mijlocii că pot fi consideraţi apţi pentru tineri protagonişti în roluri romantice”.

11 COMENTARII

  1. Eh, eu am vazut recent Tron-ul evchi si nu mi se pare asa de rau. Ba chiar e simpatic 🙂 Cat despre asta nou, din cate am citit, ar putea fi grozav, mai ales ca Disney au chemat consilieri de la Pixar la revizuirea scenariului 😀 Eu zic ca e de bine.

  2. De marimea Avatarului? Eu cred ca il va depasi cu mult. Nu mai am rabdare pana pe 17 decembrie cand are premiera filmul. Am mari asteptari de la pelicula si nu cred ca va dezamagi. Numai cand ma gandesc la efectele speciale si la coloana sonora compusa de cei de la Daft Punk si mi se zbarleste pielea :)). Nici un cinefil adevarat nu trebuie sa-l rateze.

  3. Tron Legacy a fost genial! Printre cele mai bune filme vazute anul acesta. Nu mi-a inselat asteptarile, din contra, le-a depasit. Il recomand tuturor cinefililor. Isi merita toti banii.

  4. Modul in care efectele 3D bine lucrate de niste ingineri video foarte buni se imbina cu coloana sonora facuta de regii muzicii electronice nu poate fi descris in cuvinte.

  5. Sincer sa fiu, aceste lucruri pot fi observate doar in cinema 3D pentru ca te cuprind niste reactii si sentimente foarte misto care te fac sa ramai nemiscat din scaun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here