Topul celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood

0
393

Deşi sunt, în continuare, mai prost plătite decât bărbaţii, nu le plângeţi de milă, comentează publicaţia „Forbes” în deschiderea topului anual al actriţelor cu cele mai mari câştiguri de la Hollywood: zece dintre ele au primit în conturi, între mai 2010 şi mai 2011, circa 218 milioane de dolari.

Cifrele sunt calculate în funcţie de încasările filmelor în care au jucat şi procentele obişnuite din încasări care li se oferă, contracte de publicitate şi venituri din drepturi de autor pentru producţii mai vechi (cum e cazul lui Sarah Jessica Parker, care obţine milioane de dolari din reluările serialului Sex and the City).

În topul listei se află, la egalitate, Angelina Jolie şi Sarah Jessica Parker, fiecare cu 30 de milioane de dolari încasate în intervalul amintit. Jolie a făcut bani buni cu Salt (care a avut încasări de peste 300 de milioane de dolari) şi cu Turistul (280 de milioane în box office), iar Parker încă beneficiază de pe urma serialului şi a continuării Totul despre sex 2, care a strâns peste 290 de milioane de dolari. Lor li se adaugă vânzările la parfumurile sale şi contractele de publicitate.

Tot „ex-aequo” se acordă şi argintul: Jennifer Aniston şi Reese Whiterspoon au făcut, fiecare, câte 28 de milioane de dolari. Aniston a adunat bani frumoşti din încasările comediei Just Go With It, plus The Bounty Hunter, iar Whiterspoon – în special din Water for Elephants.

Deşi cele patru actriţe au (câte două) câştiguri similare, „Forbes” le-a plasat totuşi pe poziţii diferite, prin urmare Julia Roberts, cu cele 20 de milioane ale sale, se aşază pe locul 5 în top, graţie succesului lui Mănâncă, roagă-te, iubeşte.

Urmează, tot cu 20 de milioane, majoritatea furnizaţi de Saga Amurg – actriţa Kristen Stewart. Topul e completat de Katherine Heigl (19 milioane de dolari), Cameron Diaz (18 milioane de dolari), Sandra Bullock (15 milioane de dolari) şi Meryl Streep (10 milioane de dolari).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here