Câștigătorii premiilor Docuart Fest

0
625

george

Documentarul Afacerea Tănase, în regia lui Ionuț Teianu, a câștigat premiul cel mare al Festivalului de Film Documentar Românesc București Docuart Fest. Câștigătorii au fost anunțați duminică, 5 octombrie, la Cinemateca Eforie.
Juriul format din Francisc Mraz, Marian Țuțui și Thomas Ciulei i-au acordat premiu pentru „abilitatea construcției în trei etape contrastante a protagonistului securist” Documentarul ne dezvăluie faţa ascunsă a României ceauşiste în planul relaţiilor externe şi mijloacele la care Securitatea nu ezita să recurgă pentru reducerea la tăcere a opozanţilor. Aceluiași film i-a revenit și premiul pentru regie.

Premiul pentru cea mai bună imagine i-a fost acordat filmului Aici Nora Iuga, în regia lui Vlad Rotaru, iar cel pentru montaj – peliculei În spatele cortinei, în regia Bogdan Mustață, film montat de Georgiana Mera.

În secțiunea competițională studențească, premiul pentru cea mai bună regie a fost adjudecat de filmul George, în regia Alexandrei Coca-Cozma, iar cel pentru imagine, de filmul Iulian, regizat de Alex Mironescu, cu imaginea de Zoran Simulo. Cel mai bun montaj a avut Sorin Chifiruc: compromis, în regia lui Alexandru Badea, montaj Andrei Boanță. Un premiu special în cadrul secțiunii studențești i-a revenit autorului Vlad Alexandru, pentru realizarea filmului O altă zi a omenirii, o poveste terifiantă trăită de Charles Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here