ShortsUP „cu viteza luminii”, la Turbohalle

0
520

Sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 20.00, la Turbohalle, sub titulatura „Cu Viteza Luminii”, ShortsUP vine cu o selecţie de scurtmetraje sub 10 minute şi un concert Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului. Din toamna aceasta, ShortsUP nu va mai fi un eveniment lunar, ci sezonier – va avea loc de patru ori pe an şi va fi replicat, de-a lungul anului, și în țară, la Sibiu, Brașov, Cluj și Timișoara.

Primele două ore vor da ritmul cu filme sub 10 minute, despre personaje ce trăiesc în trepidația marilor orașe ale lumii. Cu peste 20 de premii internaționale la activ, între care trofee la Sundance și Palm Springs, scurtmetrajul britanic Soft (r. Simon Ellis) surprinde confruntarea emoționantă între un tată neputincios și o gașcă de cartier amenințătoare. Irlandezul Frankie (r. Darren Thornton)  a obținut, între altele, un trofeu la Berlin și unul la European Film Awards. La 15 ani ești mic într-un oraș mare – cum ai putea lua în serios transformarea ta în tată de familie? Disperarea personajului principal ne transportă într-un periplu dinamic și palpitant, montat alert, aproape agresiv.

Filmul scurt românesc Cutia (r. Mircea Ghibortz Ghinescu) îl prezintă pe Escu, muncitorul conștiincios pe care plictiseala de care are parte la fabrica de asamblat cutii îl aduce într-o situație neobișnuită. Din programul ShortsUP Cu Viteza Luminii face parte și un film scurt din Noua Zeelandă proiectat la Cannes, Nimic special (r. Helena Brooks). Un băiat e chinuit de o mamă convinsă ca fiul ei este noul Mesia. „Salvatorul omenirii” pleacă de acasă, însă o tânără fermecătoare îl destabilizează complet.

După filme, seara le aparţine celor de la Sofa Surfers, cu albumul „Superluminal” (2012), al 6-lea și cel mai apreciat de critică, cântat în premieră în România. Piesa „World In A Matchbox” se află în playlistul posturilor românești de radio și e cunoscută deja în toată Europa. Trip-hop-ul se va îmbina cu electro, rock, note indie și soul, iar spectacolul vizual semnat Timo Novotny va puncta mesajele albumului.

Pe lângă scurtmetraje și concert, spectatorii ShortsUP vor mai avea parte de o expoziție de fotografie digitală cu orașele lumii, dar și de un moment original de îmbinare între filme și muzică: imagini din scurtmetraje vor fi mixate de artistul vizual al trupei, Timo Novotny, în deschiderea concertului Sofa Surfers.

Biletele oferă acces la întreaga experiență și se pot cumpăra prin MyTicket și Eventim, la prețul de 40 de lei sau la intrare, la prețul de 50 de lei. Accesul la Turbohalle se va face de la 19.30, filmele încep la 20.00, iar concertul la 22.00. Detalii, pe www.shortsup.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here