Masterclass Vivi Drăgan Vasile, despre imaginea de film

0
503

visual Masterclass Imagine de FilmAsociația Culturală Control N lansează o serie de masterclass-uri pe film susținute de unii dintre cei mai buni profesioniști români în domeniu.

Primul va fi dedicat imaginii de film și va fi susținut de unul dintre cei mai importanți directori de imagine români – Vivi Drăgan Vasile, R.S.C., pe 4, 11 și 18 decembrie.

Combinând informații de bază legate de tehnica cinematografică cu elemente din istoria filmului, cele trei ședințe de masterclass își propun să ofere o privire de ansamblu asupra evoluției imaginii de film, de la invenția cinematografului până în era 3D. Prin exemple concrete și proiecții ale unor secvențe de film, se vor atinge teme precum relația dintre poveste și plastica imaginii, justificarea alegerii unui anumit stil de filmare sau lucrul cu celelalte departamente implicate în realizarea unui film (regia, scenografia, machiajul, actorii).

Participanții vor afla informații legate de munca depusă de un director de imagine înainte de filmare, pe platou și în etapa de post-producție și își vor putea clarifica orice fel de nelămuriri, fie tehnice, fie conceptuale.

Vivi Drăgan Vasile a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, clasa operator de film, în 1973. A predat ca profesor în cadrul aceleiași facultăți între 1990 și 1994. A semnat imaginea a aproape 60 de filme, producții românești și internaționale. Printre filmele sale se numără Drumul Oaselor (1980), Moromeții (1987), Filantropica (2000), Furia (2001), Occident (2001), Nunta mută (2008), Despre oameni și melci (2011), colaborând cu regizori precum Stere Gulea, Cristian Mungiu, Nae Caranfil, Horațiu Mălăele, Radu Muntean sau Tudor Giurgiu. Este fondator al Fundației Arte Vizuale, producător și membru al Romanian Society of Cinematographers.

***

Masterclass-ul de imagine este deschis tuturor celor interesați de film, profesioniști sau amatori, de orice vârstă. Cele tre întâlniri cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile vor avea loc miercurea, în datele de 4, 11, 18 decembrie, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociației Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10.

Grupa masterclass-ului va fi alcătuită din minim 7 și maxim 30 de participanți. Costul participării este de 400 de lei, plătibili până în weekend-ul premergător primei ședințe. Înscrierile se fac pe mail la adresa info@controln.ro, în limita locurilor disponibile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here