Au început înscrierile la CineLink. Cum puteţi aplica

1
221

Începând cu 1 decembrie, cineaştii care au proiecte de film în dezvoltare sunt chemaţi să le înscrie la CineLink Project Development Workshop şi Co-Production Market din cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Deadline-ul pentru înscrieri este 27 februarie 2012.

CineLink este una dintre cele mai importante platforme de dezvoltare şi finanţare de film din Europa de Sud-Est. În ultimii ani, peste 60% dintre proiectele înscrise la dezvoltare au intrat în producţie. Este deschisă cineaştilor care plănuiesc un lungmetraj de ficţiune şi vin din următoarele ţări : România, Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Georgia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Malta, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Turcia şi Provincia Kosovo.

Propunerile sunt selectate de o comisie şi prezentate producătorilor în ultimele trei zile ale Festivalului de la Sarajevo, între 11 şi 14 iulie 2012. La eveniment participă mai multe de 500 de profesionişti din industrie, potenţiali finanţatori.

Proiectele selectate concurează pentru trei premii principale: Eurimages CineLink (30 000 de euro), CNC CineLink (10 000 de euro) şi Arte International Relations CineLink (6 000 de euro). Celelalte premii sunt : Living Pictures Service CineLink (sprijin în valoare de 10.000 euro) şi 3 x Synchro Film Vienna CineLink (o bursă de circa 2500 de euro).

Aplicaţiile trebuie să conţină:

• Un rezumat al poveştii (maxim 10 rânduri)

• Sinopsis (maxim 400 de cuvinte)

• Nota regizorului (maxim 400 de cuvinte),

• Planul de finanţare (bugetul în format MS Excel ori MS Word),

• Scenariu (draftul final)

• Informaţii privind finanţatorii sau partenerii implicaţi deja în proiect

• DVD-uri cu filme anterioare ale producătorului, scenaristului şi regizorului, trimise prin poştă

• Trei exemplare printate din scenario, trimise prin poştă.

Mai multe informaţii, pe website-ul festivalului şi la adresa cinelink@sff.ba.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here