Alexandra Maria Lara, iubita unui profesor orb în „Blind Watching”

0
472
Alexandra Maria Lara
Alexandra Maria Lara

Actriţa Alexandra Maria Lara va juca alături de britanicul Edward Hogg în primul film în limba engleză a cineastului polonez Andrzej Jakimowski. Blind Watching este povestea unui profesor orb care încalcă regulile şcolii cuplându-se cu una dintre studentele sale, pe care o ajută să „redescopere plăcerile vieţii”. Filmările vor începe în luna mai, bugetul total fiind de circa 2,5 milioane de euro.

Lara a terminat recent filmările la Woman in Love, o comedie gen Tootsie despre un bărbat distribuit accidental într-un rol de femeie, într-un film. Pelicula regizată de cineastul german Detlev Buck îi are în distribuţie şi pe Matthias Schweighöfer şi Josefine Preuß.

Edward Hogg
Edward Hogg

Edward Hogg (Bunny and the Bull, White Lightnin’) va apărea anul acesta în Anonymus, producţia lui Roland Emmerich ţesută în jurul legendei că nu Shakespeare ar fi fost autorul pieselor sale.

Andrzej Jakimowski (47 de ani) a captat atenţia criticii cu debutul său, Squint Your Eyes (2002), istoria unei fetiţe de 10 ani care fuge de acasă la ferma părăsită a unui fost profesor. Filmul vorbeşte despre relaţia părinţi-copii şi despre felul în care aceştia se raportează unii la ceilalţi.

Cea de-a doua peliculă a sa cu un circuit festivalier intens este o dramedie numită Tricks, despre un băieţel de şase ani care şi-a pus în cap să se apropie, printr-o serie de mici evenimente planificate, de tatăl său, care a părăsit-o pe mama sa. Ambele filme, după cum a mărturisit regizorul-scenarist, au accente autobiografice.

Blind Watching va fi o coproducţie Polonia-Franţa-Portugalia.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here