Radu Muntean, Dragoş Bucur şi Andi Vasluianu vin la „Furia”

0
695

În această seară, de la ora 19.00, la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în cadrul Cineclubului Luni de film, va fi proiectat filmul de debut al lui Radu Muntean, Furia. La finalul proiecţiei, regizorul şi actorii Dragoş Bucur şi Andi Vasluianu vor răspunde întrebărilor publicului despre filmul lansat în 2002.

Doi prieteni, Luca (Dragoş Bucur) şi Felie (Andi Vasluianu), intră în circuitul curselor ilegale de maşini, împrumutând bani de la un tartor local, pe numele său Gabonu, cunoscut şi ca prieten/protector al lui Adrian Copilu´ Minune. Problemele apar atunci când Luca îndrăzneşte să câştige o cursă pe care trebuia s-o piardă, provocându-i pagube la bursa de pariuri mafiotului Gabonu. Cei doi primesc un termen de o zi şi-o noapte să-şi achite datoriile. Mona (Dorina Chiriac) este tânăra pe care Luca o antrenează în această cursă nebună după bani.

„Din punctul meu de vedere, cea mai mare reuşită a filmului ţine de naturaleţea cu care elementele unui gen pe care alţii îl cultivă de multă vreme au fost altoite pe sol românesc: eroul e un şmecheraş de-al nostru, mafioţii, cu palatele şi chefurile şi prinţişorii lor moştenitori, sunt ai noştri şi să ne fie de bine, Adrian n-o mai fi Copil, dar e o Minune naţională (şi un personaj important în film, iar băiatul de cartier pe care Dragoş Bucur îl întîlneşte la un moment dat în goana sa e „câine până la moarte” – asta dacă nu cumva el ţine de fapt cu Steaua. Oricum, şi el e al nostru”, spunea Andrei Gorzo despre Furia.

„Radu Muntean şi co-scenariştii săi, Ileana Constantin şi Mircea Stăiculescu, sunt, la rândul lor, plini de energie şi lipsiţi de inhibiţii: acceptă să folosească şi piesele cele mai ruginite (regula care spune că prietenul cel mai bun al eroului trebuie să moară, regula care spune că eroul şi eroina trebuie să alerge la un moment dat în faţa unui camion, care încearcă să-i strivească), totul pentru ca viteza să nu scadă, motorul să nu se oprească.” Andrei Gorzo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here