Actorul Sergiu Voloc, reținut de poliție

0
769

Sergiu Voloc - making of

Actorul Sergiu Voloc (La limita de jos a cerului) a fost reținut astăzi de polițiștii din Republica Moldova. El se află acum în custodia Comisariatului Râșcani, potrivit site-ului deschide.md.

Motivul ar fi reacția lui Voloc (31 de ani) în legătură cu executarea unei decizii a Curții Supreme de Justiție, în urma căreia trebuie să plătească o amendă și are interdicție de 3 ani la condus, după ce ar fi refuzat să se supună testului de alcoolemie, în mai 2012.

Sergiu Voloc a fost nominalizat recent la Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru partitura din La limita de jos a cerului, în regia lui Igo Cobileanski.

Comunicatul oficial al Comisariatului de Poliție:

Prin prezenta, considerăm necesar să informăm opinia publică cu privire la incidentul provocat de cet. Sergiu Voloc în incinta sediului Curţii Supreme de Justiţie din str. Petru Rareş 18. Pe data de 07.03.2014, aproximativ la orele 13.00, sub pretextul că doreşte să intre în Biroul de audienţă şi ingnorând somările angajaţilor ÎS “Servicii Pază” de a se conforma regulilor de comportare în sediile Curţii Supreme de Justiţie, cet. Sergiu Voloc a pătruns în spaţiile instanţei restricţionate pentru accesul publicului.

Mai mult, manifestând un comportament absolut inadecavat şi dorind să-şi manifeste dezacordul cu deciziile judecătoreşti prin care a fost condamnat penal, cet. S. Voloc a deterioarat mai multe uşi de la birourile magistraţilor, a înjurat angajaţii şi i-a ameninţat cu violenţă fizică. Incidentul a fost curmat de asistenţii judiciari, care l-au imobilizat pe Sergiu Voloc, iar scurt timp acesta a fost reţinut de poliţie.

Curtea Supremă de Justiție a dat presei inclusiv înregistrarea incidentului, pe care o puteți urmări aici.

Sergiu Voloc este unul dintre cei mai îndrăgiți tineri actori din Republica Moldova. S-a născut pe 12 martie 1983 în satul Tătăreşti, raionul Străşeni, în apropiere de Chișinău. A studiat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Facultatea de Artă dramatică, și a devenit cunoscut grație rolurilor din scurtmetrajele regizate de Igor Cobileanski, Când se stinge lumina, Saşa, Grişa şi Ion și Plictis și inspirație. A mai jucat în filmele Bingo (regia Timur Ismailov ) şi Nuntă în Basarabia (regia Nap Toader) și a fost protagonistul unui show la Publika TV, „Cool Publika”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here