Filmul „Die Fremde”, câștigătorul Premiului LUX, disponibil online

0
631

die fremde

Canalul franco-german ARTE va permite accesul online gratis pentru filmul Străina / Die Fremde, al lui Feo Aladag, câștigătorul Premiului LUX din 2010, subtitrat în 24 de limbi europene.

Timp de trei luni, începând cu 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, filmul poate fi văzut gratuit pe www.arte.tv/prix-luxStrăina va fi difuzat și pe ARTE, pe 13 martie, spectatorii putând discuta pe rețelele sociale cu regizorul Feo Aladag.

Coproducția Germania-Turcia este inspirată de un fapt real, o „crimă de onoare” care a șocat Germania în 2005. Protagonista este o tânără de origine turcă (Sibel Kekilli) care a crescut în Berlin și care încearcă să se elibereze de tradițiile comunității sale. O producție WDR/ARTE, RBB, Independent Artists Filmproduktion.

Die Fremde a obținut câteva zeci de distincții Printre altele, premiile pentru Cel mai bun film și Cea mai bună actriță, la German Camera Award 2010, a fost nominalizat la șapte categorii la premiile German Critics Association, a câștigat Premiul LUX pe 2010, Cel mai bun film și Cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Tribeca 2010, premiul Publicului la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers 2011.

Filmul este oferit online în cadrul unui parteneriat între Premiul LUX pentru cinema, acordat în fiecare an de Parlamentul European, și canalul ARTE menit să promoveze producțiile europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here