Actrițele Ada Condeescu și Diana Dumitrescu înoată la Swimathon

0
481

ada condeescu

Ada Condeescu (foto) și Diana Dumitrescu vor înota pe 12 iulie, la Bazinul Lia Manoliu, în competiția de înot și strângere de fonduri Swimathon București. Împreună cu alți trei coechipieri – jurnalistul Emilian Isailă, motociclistul Cătălin Cazacu și medicul dermatolog Ionel Țoropoc – actrițele vor înota 40 de lungimi de bazin și vor face campanie pentru reintegrarea socio-profesională a bolnavilor de psoriasis.

Psoriazisul este asociat cu o dizabilitate ocupaţională semnificativă, 50% din pacienţi semnalând probleme la locul de muncă sau în viața personală. Actrițele s-au alăturat acestei cauze promovată de Asociația Alternative Sociale și Societatea Română de Dermatologie în competiția Swimathon București. Cauza lor pooate fi susținută cu o donație fixă sau cu o sumă per lungime de bazin direct pe platforma online sau la fața locului, pe 12 iulie, începând cu ora 9.00.

Psoriazisul este o boală inflamatorie autoimună, necontagioasă, care afectează nu doar pielea, ci și alte organe, ducând frecvent la complicații. 90% dintre pacienți au psoriazis în plăci, care poate apărea oriunde pe corp, dar cel mai adesea pe scalp, coate, partea de jos a spatelui, pe abdomen, în zona buricului și pe genunchi. Chiar dacă nu este o boală contagioasă, multe persoane se feresc să atingă un bolnav cu psoriazis.

Sentimentele de stigmatizare şi izolare duc la un nivel crescut al depresiei şi la consecinţe psihosociale negative la pacientul suferind de psoriazis și implicit de o calitate a vieții scăzută. 80% dintre pacienţii cu psoriazis mărturisesc că boala are un impact profund negativ asupra activităţilor zilnice, iar 50% dintre pacienţi vorbesc de o calitate a vieţii scăzută la locul de muncă. 62% dintre pacienţi au probleme financiare⁶, iar 23% au afirmat că psoriazisul le afectează negativ venitul.

Swimathon București, organizat de Fundația Comunitară București și aflat la a două ediție anul acesta, are loc pe 12 iulie, de la ora 9.00, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu. Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here