Sașe nopți de cinema în aer liber la Craiova

0
329

populaire

Între 8 și 13 iulie, craiovenii sunt așteptați în Piața Mihai Viteazu din oraș, pentru cea de-a șasea oprire a Caravanei Metropolis „Cinema în aer liber” Șase nopți de filme de artă premiate la Cannes sau la Berlin, dar și două producții în premieră națională vor fi proiectate de marți până duminică, de la 21:30, utilizând un echipament performant de proiecție în aer liber.

Intrarea este liberă.

PROGRAM

Marţi, 8 iulie, de la ora 21:30, va fi proiectat în deschidere filmul Marea frumusețe/ La Grande Bellezza, în regia lui Paolo Sorrentino (Oscar pentru Cel mai bun film străin 2014, EFA pentru Cel mai bun film european, în competiție la Cannes 2013). Jep Gambardella își rememorează tinereţea plină cândva de pasiuni, priveşte oraşul Roma ca pe un melanj de figuri politice, artişti, femei din înalta societate, intelectuali și delicvenți.

Miercuri, 9 iulie, ora 21:30, Paradisul spulberat/ The Broken Circle Breakdown, r. Felix Van Groeningen (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin 2014, Oscarul european pentru cea mai bună actriță). Elise şi Didier se îndrăgostesc la prima vedere, deşi sunt foarte diferiţi. Însă, atunci când fiica lor se îmbolnăveşte grav, iubirea lor este pusă la grea încercare.

Joi, 10 iulie, ora 21:30, Domnișoara populară/ Populaire, r. Regis Roinsard, cu Romain Duris, Deborah Francois 1958. Rose este o secretară îngrozitoate, dar o dactilografă pasionată. Chipeșul ei șef își propune să o transforme în cea mai rapidă dactilografă din lume, în această comedie savuroasă.

Vineri, 11 iulie, ora 21:30, Puzzle chinezesc/ Casse-tete chinois, r. Cedric Klapisch, comedie, cu Romain Duris, Audrey Tautou. Xavier încearcă să își găsească locul, ca bărbat și ca tată. Când mama copiilor săi se mută la New York, nu suportă gândul că va trăi departe de ei și se mută și el acolo, sperând să rezolve puzzle-ul chinezesc, care este chiar viața lui.

Sâmbătă, 12 iulie ora 21:30: Colivia aurită/ La cage doree, r. Ruben Alves, comedie, Premiul publicului la European Film Awards 2013. Maria și Jose Ribeiro trăiesc de 13 ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. O comedie despre condiția imigranților, povestită într-un mod original și amuzant.

Duminică, 13 iulie, ora 21:30, Așa tată, așa fiu/ Like Father, Like Son, r. Kore-Eda Hirokazu, dramă, Premiul Juriului la Cannes 2013. Atunci când află că propriul său fiu a fost schimbat la naştere, Nonomiya trebuie să ia o decizie drastică: să îl caute pe fiul său biologic sau să-l accepte pe fiul pe care l-a crescut ca pe propriul său fiu.

Un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here