Încep înscrierile la workshop-urile Anim’est

0
515

Anim’est are în plan anul acesta numeroase workshop-uri (mai multe ca la oricare altă ediţie) pentru toţi cei care vor să afle cum se face un film de animaţie. Primele două dintre acestea, unul dedicat filmului de animaţie cu păpuşi şi altul destinat copiilor, aşteaptă, începând de astăzi, înscrieri. Deadline-ul este 28 septembrie, iar rezultatele vor fi anunţate pe 1 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est.

Puppet Animation Workshop va avea loc în perioada 11-14 octombrie, la Centrul Ceh din Bucureşti. Timp de patru zile, 10 participanţi cu vârsta de peste 16 ani, cu sau fără experienţă în filmul de animaţie, vor parcurge etapele realizării unui scurtmetraj de animaţie cu păpuşi, fiecare având libertatea de a-şi alege propria temă.

Atelierul va fi susţinut de František Váša, un cineast ceh specializat în animaţia cu păpuşi, ale cărui creaţii au fost recompensate la cele mai importante festivaluri internaţionale de film. Una dintre cele mai cunoscute realizări ale sale este The Billiards, al 44-lea episod al celebrei serii Pat&Mat, aflat în competiţia oficială de la Annecy în 1995 şi recompensat cu două trofee la World Animation Celebration din Agoura.

Cei interesaţi pot trimite pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul PĂPUŞI, o scrisoare prin care să-şi motiveze alegerea de a participa la acest atelier, precum şi, opţional, o selecţie de creaţii proprii – filme de animaţie, exerciţii de stop-motion sau orice alt tip de produse audiovizuale.

Copiii au secţiunea lor specială, Minimest, unde vor vedea cele mai îndrăgite filme de animaţie recente şi vor avea parte de un workshop de animaţie stop-motion. În perioada 10-14 octombrie, la ArCuB, 15 copii vor avea posibilitatea să-şi creeze propriile filmuleţe, având ca pesonaje principale jucăriile LEGO. Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte în domeniul digitalului. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasi este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 8 şi 12 ani. Pentru selecţie, aceştia trebuie să trimită pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul MINIMEST, o compunere de maxim o pagină, cu titlul „Personajul de desen animat care mi-ar plăcea să fiu”. Workshopul de film de animaţie pentru copii organizat de Anim’est la ediţia 2010 a fost foarte popular printre copii şi părinţi (imagini de la ediţia precedentă a atelierului, la finalul articolului.)

Scurtele animaţii rezultate în urma workshopurilor Anim’est vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul Galei de închidere a festivalului, la Cinema Patria, pe 15 octombrie 2011, de la ora 19:00.

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anim’est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti şi în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim’est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011.

Anim’est, membrul al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here