Povești despre oameni și orașele lor, la Urban Eye Film Festival

0
382

C1_2014_11_02_UrbanEye_Film_Festival_afis_webÎntre 13 și 16 noiembrie 2014, la Cinema Elvira Popescu din București va avea loc prima ediție a festivalului de film Urban Eye, primul eveniment de gen din România care promovează mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului – documentar, artistic, scurt metraj sau animație.

UrbanEye înseamnă patru zile de proiecţii de film  – 11 filme documentare sau de ficțiune din 7 ţări – însoţite de ateliere, dezbateri şi evenimente pentru copii, toate abordând aspecte ale vieţii urbane.

Selecţia de filme, în care oraşul şi arhitectura sunt subiecte şi actori deopotrivă, e structurată în 3 secțiuni tematice: Autentic versus Simulacru, Oameni fără case și case fără oameni, Interferențe. Majoritatea proiecțiilor sunt însoțite de discuții cu arhitecți, regizori, jurnaliști sau sociologi.

Deschiderea festivalului îi aduce la București, pentru prima dată, pe Jord den Hollander, arhitect și regizor, directorul Festivalului de Film de Arhitectură din Rotterdam – primul și cel mai mare festival de gen din lume, pe Sofia Mourato, directoarea Festivalului de Film de Arhitectură de la Lisabona, şi pe Anja Schlamann, fotograf de arhitectură din Germania, cea care va coordona workshopul de fotografie din cadrul festivalului.

Potrivi organizatorilor, „proiectul îşi propune să devină o platformă de interacţiune între domeniile care influenţează viaţa în oraş prin discuţii despre: cum se transformă orașul tău, cum să înțelegi schimbările subtile, cum și dacă le poți opri, ce înseamnă locuire și criza locuințelor, rolul fotografiei pentru arhitectură, și invers”. Programul detaliat al evenimentelor va fi disponibil pe www.urbaneye.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here