Adrian Sitaru şi Igor Cobileanski, în competiţie la Clermont-Ferrand

1
471

colectia de arome

Două filme româneşti se regăsesc în competiţia internaţională a celui mai important festival de scurtmetraje, cel de la Clermont-Ferrand: Counterpart, o poducţie româno-britanică de Adrian Sitaru, şi Colecţia de arome, în regia lui Igor Cobileanski. În cursă au intrat 75 de filme scurte din întreaga lume. Cea de 36-a ediţie va avea loc între 31 ianuarie şi 8 februarie 2014.

Counterpart este primul film în limba engleză a lui Adrian Sitaru şi a fost turnat la Londra, în august 2013. Pelicula îi are în distribuţie pe Sarah Barker, Tom Holloway, Mark Arnold şi Collete Kelly.

Filmul urmăreşte povestea unui tânăr agent imobiliar, care trăieşte într-un apartament cu iubita sa, o fostă stripteuză. Aceştia îşi petrec cea mai mare parte a timpului făcând plajă sau întreţinând relaţii intime. Dar cineva îi urmăreşte de peste drum. Voyeurul este un bărbat cu dizabilităţi, care ajută tânărul cuplu să facă o descoperire ce le va schimba viaţa.

Counterpart este produs de Vernon Films (casa de producţie din Marea Britanie cu care Adrian Sitaru a început colaborarea pentru documentarul Chuck Norris vs Communism) şi co-produs de Domestic Film.

Colecţia de arome, o producţie Republica Moldova – România în regia lui Igor Cobileanski, este o dramă socială despre un tată şi fiul său, care fac tot posibilul să procure medicamente pentru mama lor. Protagoniştii sunt Gheorghe Grâu şi Radu Marin Suceanu.

Filmul de 15 minute a fost proiectat şi în programul Romanian Short Waves din cadrul Short Film Corner, la Festivalul de la Cannes. Este produs de Brio Film, în co-producşie cu Diametral Film, Simpals, Moldova Film, Alien Film, Andem Film şi Artis Film.

Igor Cobileanki şi-a lansat la cinema, în septembrie 2013, primul lungmetraj de cinema, La limita de jos a cerului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here