„Autoportretul unei fete cuminți”, în selecție la Rotterdam

0
336

AFIS AutoportretFilmul Autoportretul unei fete cuminți, regizat de Ana Lungu, va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam (21 ianuarie- 1 februarie 2015), în secțiunea What the F?!. Noul program va fi lansat în acest an ca parte a selecției oficiale și cuprinde producții care au ca numitor comun reinterpretarea feminității contemporane.

Potrivit unui comunicat, Autoportretul unei fete cuminți/ Self-portrait of a Dutiful Daughter spune povestea Cristianei (Elena Popa), o femeie de 30 de ani, crescută într-o familie „bună”. Ea își împarte timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.

Filmul va avea premiera mondială, în prezența regizoarei Ana Lungu și a actriței Elena Popa, pe 25 ianuarie, ora locală 18:30, la cinematograful Pathe 6 din Rotterdam.  Următoarele două proiecții în cadrul IFFR sunt programate pe 26 ianuarie, de la ora 14:15, la Cinerama 5, și pe 28 ianuarie, de la ora 14:00, la Cinerama 6.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan și Magdalena Lungu, și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea de Silviu Stavilă, sunetul – Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Ana Lungu a mai regizat (împreună cu Ana Szel) Burta balenei, producție selectată în 2010 la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, în cadrul secțiunii Cineasti del presente.

Autoportretul unei fete cuminți este un proiect de film românesc 100%  independent, realizat de casa de producție Mandragora, cu participarea Papillon Film, Castel Film și Cinelabs România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here