Victor Rebengiuc va primi o stea pe Walk of Fame-ul autohton

0
436

În ziua în care va împlini 78 de ani – 10 februarie – actorul Victor Rebengiuc va inaugura cea de-a doua stea de pe Walk of Fame-ul românesc, după cea a lui Florin Piersic. Joi, de la ora 14.00, actorul îşi va dezveli steaua din Piaţa Timpului, în apropierea centrului istoric al Capitalei, lângă magazinul Cocor. După care seara, de la 18.30, va asista la o proiecţie a filmului Moromeţii, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (Muzeul Ţăranului Român), alături de regizorul Stere Gulea, actorii Luminiţa Gheorghiu, Mitică Popescu, Florin Zamfirescu şi Emilia Popescu.

Rolul din Moromeţii este unul dintre cele mai importante din cariera sa, pe lângă cele din Pădurea spânzuraţilor, De ce trag clopotele, Mitică?, Tănase Scatiu, Faleze de nisip, Niki Ardelean, colonel în rezervă sau Medalia de onoare.

La 78 de ani, Victor Rebengiuc este extrem de activ pe scena de teatru şi poate fi văzut la Teatrul Naţional în „Burghezul gentilom”, „Toţi fiii mei”, „Inimă de câine” şi „Legenda marelui inchizitor”, iar la Teatrul Bulandra în „Ivanov”, „Şase personaje în căutarea unui autor”, „Moartea unui comis-voiajor” şi „Căsătoria”.

Proiectiul Walk of Fame, care imită originalul de pe Hollywood Boulevard, a fost lansat la iniţiativa Teatrului Metropolis si a Magazinului Cocor, în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti (ATMB).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here