Se caută actriţe pentru un film de acţiune românesc în 3D

2
436
Bucureştiul, transformat pe computer pentru filmul de acţiune 3D
Bucureştiul, transformat pe computer pentru filmul de acţiune 3D

Un regizor aflat la debut, Kiki Vasilescu, e în căutarea unei actriţe românce care să se muleze pe profilul unei „criminale profesioniste” pentru un film de acţiune 3D realizat în regim de guerillă, cu un ultra low-budget. Titlul provizoriu e Primul client.

„Realizăm un film de acţiune în care un killer debutant trebuie să facă prima sa crimă la comandă din carieră. La greşelile inerente unui începător se adaugă un mare inconvenient care îi subminează credibilitatea: este femeie”, se anunţă pe site-ul casei de producţie independente East Movies.

Deşi 3D-ul este o tehnologie costisitoare, producătorii îşi propun să se descurce cu un buget minor, din resurse private. Ca repere în materie de efecte speciale, ritm al acţiunii, imagine sau lumini, enumeră filmele Crank, Faster sau sau Leon: The Professional. Inedită (şi problematică) este şi intenţia regizorului de a turna, în paralel, în limbile română şi engleză, pentru a avea două variante diferite pentru România şi străinătate.

30 de aspirante şi-au trimis deja datele şi fotografiile pentru casting. Potrivit regizorului, cea care o va juca pe Matilda ar trebui să fie o tânără cu „păr lung; forme corporale clar conturate, fizionomie cu caracter puternic, rezistenţă fizică; bună alergătoare; preferabil abilităţi de autoapărare (box, karate, kickboxing, etc.)”. Cele care-şi doresc rolul ar trebui să aibă în vedere şi faptul că, printre cele 150 de scene, vor fi unele de „nuditate parţială, non-erotice”. Filmul va fi povestea primei ei crime.

Se caută, totodată, şi două personaje principale masculine. Unul ar fi doctor Pappas, „un tip de 35-45 de ani, psihologul Matildei, care va influenţa decisiv evoluţia acesteia” şi care va ocupa ecranul cale de fix 25 de scene. Ar trebui să aibă „alură sportivă, fizionomie de intelectual, barbă moderată sau cioc” şi să conducă motociclete. Celălalt ar fi Tauru, „adevăratul criminal profesionist”, deranjat de concurenţa feminină, iar interpretul ideal ar fi „brutal, îndesat, musculos, genul fost sportiv uşor decăzut; bronzat (eventual cu urme)”.

Pe lângă figurile principale, action-movie-ul românesc mai are nevoie de trei personaje secundare şi 11 episodice. Progrămările se fac online, pe site-ul casei de producţie: www.EastMovies.ro.

Actorii vor primi o sumă modică în timpul filmărilor, dar vor încheia un contract cu producătorii prin care beneficiază de 2,5 % din profiturile peliculei (cei principali) sau de 1% (cei secundari). Cei care au apariţii episodice au dreptul la 0.20% din încasări.

Turnajul va începe la finalul acestei luni, în funcţie de cum va descurge castingul, iar filmările ar trebui să dureze circa 5 săptămâni.

Kiki Vasilescu este licenţiat în filosofie şi ştiinţe politice. Este prozator, autorul „Romanului românesc pervers”, publicat la Polirom în 2005, şi scenarist – a colaborat cu ProTV la seriile Meseriaşii sau Om sărac, om bogat.

 

2 COMENTARII

  1. Ați interpretat greșit. Leon și The Professional e acelasi film, nu două filme separate.

    De asemenea, diacritice lipsă și o grămadă de cuvinte în engleză care nu își au rostul: „action-movie-ul”? Pe bune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here