UPDATE: Gérard Depardieu filmează în România în 2011

0
327
Gérard Depardieu filmează în România în 2011
Gérard Depardieu

UPDATE: Harvey Keitel rămâne în distribuţia filmului Condamnat la viaţă/ So I Say. La un moment dat, s-a zvonit că a fost nevoit să se retragă din producţie după ce s-a luat decizia ca replicile să fie în limba franceză şi nu în engleză, cum se stabilise la început, dar se pare că celebrul actor rămâne în cărţi pentru rol.

Filmările la pelicula Condamnat la viaţă/ So I Say, în regia lui Bogdan Dumitrescu Dreyer (Thalassa, Thalassa ) se amână pentru mai-iunie 2011, potrivit Film New Europe. În rolul principal ar trebui să apară Gérard Depardieu, startul fiind programat iniţial pentru toamna aceasta. Condamnat la viaţă se va turna în Sighişoara şi în Belgia (pentru unele scene de interior).

Scenariul semnat de Anuşavan Salamanian se bazează pe nuvela „Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, ecranizată şi de Sergiu Nicolaescu în 1972, cu titlul Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte. Este o poveste care se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial. Un soldat german este găsit mort şi, de frică să nu fie pedepsiţi toţi pentru moartea lui, oamenii îi cer nebunului satului să-şi asume crima şi să se predea, în schimbul unei parcele de pământ şi a unei înmormântări memorabie.

În distribuţie ar urma să figureze şi Dorel Vişan, Gabriel Spahiu, Bogdan Iancu, Mihai Constantin, Adina Cartianu, Alexandru Bindea.

Filmul este produs de Giuliano Doman şi Tandem Film, cu un buget de 2.639.570 euro, din care circa 400.000 obţinuţi de la Centrul Naţional al Cinematografiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here