Documentare românești premiate, disponibile online

0
486

Off the beaten track

În perioada 6 – 12 octombrie 2014, festivalul Astra Film, în colaborare cu dafilms.ro (DOC Alliance Films), pune la dispoziția cinefililor, gratuit, pe platforma sa online, patru dintre cele mai interesante documentare filmate în România în ultimii ani, unele selecționate în numeroase festivaluri: Off the Beaten Track, Păcătoasa Teodora, Noosfera șiBlestemul Ariciul.

Off the Beaten Track (regia: Dieter Auner) este o invitație emoționantă de a medita la importanța identității și a păstrării tradițiilor românești, de a merge către viitor, dar fără a te rupe de rădăcini. Filmul a fost laureat cu Premiul Special pentru Documentar Românesc la Astra Film Festival 2011.

Link: http://dafilms.com/film/9104-pe-drumuri-neumblate/

Noosfera (regia: Artchil Khetagouri și Ileana Stănculescu): Este posibilă dragostea adevărată sau este doar un anacronism? Teoria unui excentric profesor de sociologie care afirmă că dragostea adevărată este posibilă e, aparent, contrazisă de eșecul căsniciei sale. Filmul a primit Premiul Realități Românești la Astra Film Festival 2012.

Link: http://dafilms.com/film/9105-noosfera/ 

Blestemul ariciului (regia: Dumitru Budrala) surprinde o realitate crudă – peregrinarea romilor pe timp de iarnă, dintr-un sat în altul, în lupta pentru supravieţuire. Filmul a fost selecționat în festivaluri de profil din Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa.

Link: http://dafilms.com/film/9107-the-curse-of-the-hedgehog/ 

Păcătoasa Teodora (regia: Anca Hirțe) e aproape o poveste de dragoste. Așa a sugerat chiar regizoarea la proiecția filmului la Astra Film Festival 2011, unde a primit Premiul pentru cel mai bun documentar.

Link: http://dafilms.com/film/9106-pacatoasa-teodora/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here