Un horror filmat în România, lider de box office în SUA

0
506

The Devil Inside, regizat de William Brent Bell, un horror filmat parţial în Bucureşti, cu actori români în distribuţie, este lider în box office-ul începutului de an în SUA. Filmul a încasat 34,5 milioane de dolari în primul weekend de lansare, un record pentru o producţie care deschide anul în cinematografe. Succesul în săli este invers proporţional cu reacţia în rândul criticii: filmul are numai cronici proaste (7% pe Rottentomatoes.com). Presa americană pariază că entuziasmul spectatorilor se va domoli imediat ce se răspândeşte vorba că filmul este slab.

Încasările depăşesc deja cu mult costurile: filmul a fost cumpărat de Paramount Insurge (o divizie nouă a companiei americane, menită să detecteze pe piaţă filmele cu potenţialul lui Paranormal Activity) de la realizatori cu doar 1 milion de dolari.

Unele secvenţe au fost filmate în Italia şi în Statele Unite, însă grosul a fost realizat la Bucureşti, în Centrul Vechi, la Ateneul Român şi pe Calea Victoriei, care au devenit colţuri ale Romei sau ale New York-ului. Actorul român Ionuţ Grama deţine unul dintre cele patru roluri centrale, alături de alţi trei actori – Fernanda Andrade, Simon Quarterman şi Evan Helmuth.  Ionuţ Grama (28 de ani) a avut roluri secundare în Călătoria lui Gruber sau The Whistleblower. Marius Florian, Nicolae Stoica şi Ciprian Dumitraşcu, cascadori profesionişti, au executat câteva dintre scenele dificile, iar o parte din echipa tehnică a venit de la Studiourile MediaPro.

The Devil Inside a început ca o producţie independentă, cu un buget redus. Filmat în stil documentar, horror-ul este povestea lui Michael (Ionuţ Grama), un regizor aspirant care o întâlneşte pe Isabella, o tânără de origine italiană a cărei mamă este internată într-un spital de psihiatrie din Italia. În urmă cu câţiva ani, aceasta omorâse mai multe persoane în urma unei crize psihotice, iar Isabella bânuieşte că mama ei ar fi fost posedată. Cei doi, împreună cu doi tineri preoţi, pleacă în Italia pentru a descoperi adevărul. Scenariul este semnat de William Brent Bell şi Matthew Peterman – cei doi au realizat împreună un alt horror, Stay Alive (2006), despre un joc video „ucigaş”.

Mai multe despre povestea filmului:

Hollywood-ul pariază pe un horror realizat în România, pe tiparul „Paranormal Activity”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here